Craftstaden vann mot Hovslätt

Seger för Craftstaden hemma mot Hovslätt

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Craftstaden i matchen mot Hovslätt i Oskarshamns Sporthall. Laget vann lördagens match i Allsvenskan södra dam med 4-3 (1-1, 1-0, 2-2). Mathilda Zetterling stod för Craftstadens avgörande mål 17.15 in i tredje perioden.

Hovslätts tränare Henrik Jonsson tyckte så här om matchen:

– Det var en mycket jämn match som också resultatet skvallrar om. Två jämna lag där det kanske var mer kamp än skönspel, och där ledningen skiftade likt initiativet i spelet. Två bra målvakter höll nere siffrorna och det var spännande hela vägen till slutet, där bollen dansade på mållinjen in i sista sekunden, men dessvärre för vår del gick inte bollen in.

Första perioden var jämn. Craftstaden inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Antonia Jonsson efter bara 48 sekunder, men Hovslätt kvitterade genom Tilda Almqvist efter 17.03. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 13.45 i andra perioden slog Christine Borg till, framspelad av Agnes Blomkvist och gav Craftstaden ledningen. 4.54 in i tredje perioden slog Hovslätts Stina Wilsson till på pass av Olivia Jonsson och kvitterade för Hovslätt.

Efter 7.49 slog Viktoria Hornbrink till framspelad av Linda Karlsson och gav Hovslätt ledningen. Fler mål än så blev det inte för laget.

14.01 in i perioden nätade Craftstadens Fanny Sundberg -Tisell på pass av Elin Petersson och kvitterade för Craftstaden.

Efter 17.15 nätade Mathilda Zetterling framspelad av Elna Olsson och avgjorde matchen. 4-3-målet blev matchens sista.

För Craftstaden gör resultatet att laget nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Hovslätt är på nionde plats.

Craftstaden tar sig an Växjö IBK i nästa match hemma söndag 12 december 14.00. Hovslätt möter Warberg hemma lördag 20 november 17.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden