17.00 Mullsjö-Storvreta
Liam Åström.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Storvretas supertalang hyllar laget: "Vi är riktigt bra"

ANNONS

Liam Åström om fjolårssäsongens genombrott, årets säsong och dagens match mot Mullsjö.

Se matchen på SportExpressen Play

Supertalangen Liam Åström hade en händelserik debutsäsong i SSL och Storvreta förra säsongen. Han började på bänken de tre första matcherna och när han fick chansen från start i den fjärde så gjorde han mål på sin första bolltouch någonsin i SSL. Men trots succédebuten så blev det fortsatt en hel del bänknötande.

Sedan var olyckan framme och han tvingades att gipsa båtbenet i handen och missade ett par månaders spel. Men när han kom tillbaka efter skadan så hade Storvreta flera spelare på skadelistan och det fanns en öppning för mer speltid för Åström och den chansen tog han. Han avslutade grundserien med att göra poäng i de sex sista matcherna och de två sista gjorde han åtta poäng i. 

Hans poängstreak fortsatte i slutspelet där han gjorde poäng i alla fem kvartsfinalmatcher innan han blev poänglös i den första semifinalen. Totalt gjorde Åström 14 poäng i slutspelet, vilket bara var tre mindre än grundseriens skörd. 

- Det var mycket som var nytt förra året för mig både på plan och utanför plan. Sen åkte jag på en skada i november som höll mig borta i någon månad och när jag kom tillbaka till slutet av grundserien hade en del spelare fallit av och en plats öppnats för mig i laget vilket gjorde att jag fick stort förtroende från Oscar och Mika (tränarna Lundin och Kohonen) under slutet på grundserien och hela slutspelet. 

Åström blev en riktig slutspelsjoker för Storvreta och han passade även på att göra poäng i SM-finalen mot Falun. Under silly season har Storvreta tappat flera offensiva kulturbärare och den här säsongen så har supertalangen en helt annan status i laget och efter tre omgångar ligger han fyra i interna poängligan på fyra poäng.

- Vi har tappat ett gäng spelare från förra året men samtidigt har det kommit in väldigt bra spelare också. Jag känner ett stort förtroende från Oscar och Mika denna säsong och vill alltid vara med och bidra till att vi vinner matcher.  

Storvreta är mitt uppe i en generationsväxling och tanken är att Liam Åström på sikt ska ersätta spelare som Henrik Stenberg och Jimmie Pettersson som lagt klubban på hyllan inför den här säsongen. Men även om Storvreta tappat en del slagkraft så råder det inget tvivel om vad Ingaröprodukten tycker om årets upplaga och vad han själv har för målsättning. Svaren kommer lika snabbt som de är självklara. 

- Vi är bra…RIKTIGT bra. Det är bara SM-guld som gäller. 

Första steget mot SM-guldet sker redan ikväll då Mullsjö borta står på menyn. En inte allt för enkel uppgift nu när Mullsjös beryktade publik får inta Nyhemshallen igen. 

- Det blir en rolig match nu när publiken äntligen är tillbaka. Blir nog bra tryck i den hålan då. Nyckeln till vinst? Att vi gör fler mål än vad Mullsjö gör. 



Highlights: Pixbo Wallenstam-Falun 8-5

Se alla mål från måndagens SSL-match i Wallenstam Arena

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: