Foto: Patrik Palm
#ibsilly

Lunds andra värvning en riktig drömvärvning

ANNONS

SSL-lagets sportchef har gjort en värvning som fick honom att jubla av glädje.

För lite mer än tre veckor sedan kunde Mr. Silly avslöja att Kalmarsunds poängdrottning Emelie Rosenqvist flyttar hem till Skåne och att både Malmö och Lund var intresserade av att värva henne.  Det fanns dock en liten hake med att hon hade ett år kvar på sitt kontrakt. 

Men nu bekräftar IBK Lund att man har lyckats värva 25-åringen som snittat 1,6 poäng per match i Allsvenskan under sina fyra säsonger i Kalmarsund. Poängdrottningen har två säsonger i SSL med Malmö på meritlistan innan hon flyttade till Kalmar och förra säsongen spelade hon tre matcher för Lund och gjorde fyra poäng på dem.  

- Emelie är en drömvärvning. Hon är en riktig toppspelare som alltid spelar bra och som gör spelare runt omkring sig bättre. Jag är särskilt nöjd med den positiva energi hon sprider och ser nu verkligen fram emot att ha med henne flera säsonger framöver, säger sportchef Daniel Heander till lagets hemsida

Rosenqvist om varför hon bryter sitt kontrakt med Kalmarsund:

- Den främsta anledningen till att det blir spel i Lund är att jag ska flytta hem och ville fortsätta spela innebandy. Efter utlånet i vintras kändes Lund som helt rätt alternativ för mig. Så det ska bli kul att få komma tillbaka till innebandyns finrum.   


TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: