Täby-Nacka Wallenstam 5-6
Fredrik Olssons Nacka har nu två poäng upp till åttonde och sista slutspelsplatsen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Nacka bäst i Stockholm – för en dag: "Den matchen man vill vinna"

ANNONS

Stockholmsderbyt mellan Täby och Nacka Wallenstam blev dramatiskt in i det sista.

Det var ett händelserikt derby som spelades under torsdagskvällen i K-Rauta Arena. Täby tog ledningen med 4-3 en bit in i tredje perioden men Nacka lyckades kvittera bara 15 sekunder efter. Anledningen till det? En fläskläpp.

- Matilda Wester får en klubba i ansiktet som ger värsta fläskläppen. Hon tar sig för ansiktet och går ut, vi försöker få domarna att blåsa av för huvudskada vilket de inte gör. Då gör Täby mål och det taggade oss! Vi gör mål direkt efter, säger Nacka-tränaren Fredrik Olsson till Innebandymagazinet efter matchen.

- Då hade vi bestämt oss att vi skulle vinna den här jävla matchen. Det konstiga domslutet blev till vår fördel. Sen har domarna förklarat att de inte får blåsa av om det inte är någon allvarlig huvudskada, så de kanske gjorde rätt – men det taggade oss.

Det var inte den enda skadesituationen som påverkade matchen. Erica Klevbo fick kliva av efter halva matchen vilket gjorde att Frida Svan tog platsen i hennes formation – och svarade för två mål.

- Det är ett ruskigt bra inhopp av henne! Sen har Hanna Berg hittat målformen med två mål igen, och jag vet inte vad som har hänt med Philippa Blom? Hon har aldrig gjort assist i sitt liv och nu gör hon det i varje match (skratt). 

Nacka kunde till slut vinna matchen med 6-5 och tog tre ytters välbehövliga poäng i slutspelskampen.

- Täby har några borta och känns inte riktigt på hugget. Vi är jävligt på gång nu och har fått igång bitarna, så det är väl den kombinationen. 

Skönt att vara bäst i Stockholm för en kväll åtminstone?

- Haha ja, den här matchen i alla fall. Är det någon match man vill vinna varje år så är det mot Täby. 

En förlust idag hade varit förödande i slutspelskampen – hur ser du på era chanser där efter tre poäng idag?

- Nu kan vi verkligen titta uppåt. Vi behövde en seger här för att vara med i racet. Det är så himla tight! Vi har lite svårare schema än de andra lagen. Jag tror det avgörs i sista omgången mot Sirius, avslutar Olsson.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka

Den här artikeln handlar om: