Foton: Per Wiklund/IFF
Internationellt

IFF-ordföranden: ”En stor framgång för innebandyn internationellt”

ANNONS

Hyllningarna av Eliska Krupnova fortsätter att ramla in. – Eliska är en världsklasspelare, säger Finlands förbundskapten Lasse Kurronen.

Eliska Krupnova har utsetts till världens bäste kvinnliga innebandyspelare. Pixbostjärnan är den första från Tjeckien som tilldelats priset.

– Hon är en superstjärna och fantastisk framför motståndarnas mål. Hon är kapten i det tjeckiska landslaget och perfekt ledare och pådrivare för de yngre spelarna. Hon är nyckelspelare med hög arbetsmoral i en av världens absolut bästa klubblag och en stor förebild för många, säger Tjeckiens förbundskapten Sascha Rhyner till Innebandymagazinet.

Även Sveriges förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson ser storheten i den 27-årige tjeckiskan.

- Eliska är en härförare i både klubb och landslag, bra både offensivt och defensivt med enorm räckvidd, bra avslut och blick för spelet, säger "Kotten".

Finlands förbundskapten Lasse Kurronen tycker att tjeckisk innebandy i stort är på stark frammarsch.

- Eliska är en världsklasspelare, svårstoppad och mycket smart med bollen, säger Kurronen.

Ur ett internationellt perspektiv, med ungefär 75 aktiva nationsförbund anslutna till Internationella Innebandyförbundet är valet av Eliska Krupnova som världens bästa damspelare 2020 goda nyheter.

- Utnämningen av Eliska Krupnová som världens bästa spelare är en stor framgång för innebandyn internationellt. Ett bevis på att innebandy växer i världen, och nationellt för Tjeckien som land att Tjeckien utvecklas starkt, och inte minst för människan och personen Eliška Krupnová. Hon är en stor förebild för alla världens unga tjejer att innebandyn utvecklas och du kan lyckas oavsett vart du kommer ifrån, och att innebandy är världens bästa idrott, säger Tomas Eriksson, ordförande Internationella Innebandyförbundet till Innebandymagazinet.

Även den tjeckiske ordföranden Filip Suman sedan 20 år tillbaka gläds starkt om nyheten om Eliska.

- Fantastisk nyhet att Eliska är utnämnd till världens bästa innebandyspelare 2020. Jag är säker på att Eliska har bevisat sin beslutsamhet och professionella inställning till innebandy under hela sin karriär, och detta är en stor uppskattning av hennes hårda arbete. Hon är en otroligt bra förebild för alla unga tjeckiska innebandyspelare.

Du kanske även vill läsa:
Krupnová utsedd till världens bästa innebandyspelare 2020
Krupnová utsedd till världens bästa innebandyspelare 2020
Historik: Världens bästa damspelare år för år
Historik: Världens bästa damspelare år för år
Topp 10: Världens bästa spelare 2020
Topp 10: Världens bästa spelare 2020
"Pappa blev inte så nöjd när jag valde bort golfen"
Plus "Pappa blev inte så nöjd när jag valde bort golfen"
World's best floorball player 2020: Eliška Krupnová
World's best floorball player 2020: Eliška Krupnová
Den här artikeln handlar om: