VM-beslutet
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenen om oron att dam-VM ska flyttas

ANNONS

Vad tänker damernas förbundskapten om att herrarnas VM flyttas till nästa år, Kommer de stjäla fokus från damernas då?

Igår beslutade Internationella Innebandyförbundet (IFF) att skjuta fram herrarnas VM som skulle spelas i december i Helsingfors till 2021. Men man har inte bestämt när det ska spelas utan det tar man beslut om på styrelsemötet den 29 september.

- Jag säger som alla andra att det var ett väldigt väntat beslut och att vi får jobba utefter det. Vi får se vad som händer efter mötet sedan när de bestämt när de ska lägga herrarnas VM. Vi jobbar under förutsättningarna att vi kommer spela VM i Uppsala som planerat fram tills något annat besked eventuellt kommer, säger damernas förbundskapten Åsa Karlsson till Innebandymagazinet.

Damernas VM ska spelas i Uppsala i december 2021 men fram till dess hoppas förbundskaptenen att allt har gått tillbaka till normalt i världen igen.

- Man kan inte gå och oroa sig för något man inte kan påverka. Just nu har vi fokus på att serien ska dra igång och efter det har vi ett EFT här i Uppsala i november. Längre fram än så tittar vi inte just nu för det är inget som vi kan påverka.

När vi pratade med IFF:s generalsekreterare igår så sa han att herrarnas VM troligtvis kommer att spelas på hösten efter att OS och fotbolls EM avgjorts. Så efter september någon gång trodde han att VM tidigaste skulle läggas. Är du rädd för att herrarnas VM kommer läggas med bara en veckas mellanrum som IFF beslutade att skjuta damernas U19 VM till veckan innan herrarnas i maj och att herr-VM då kommer att ta fokus från dam-VM?  

- Jag tror nog att IFF tänker till lite extra var de ska lägga VM. De har väldigt mycket att funder på och väga in. Så vi tar det som det kommer och efter beslutet jobbar vi vidare från det. Så det är bara och avvakta och se nu som gäller, så får du återkomma efter den 29 september när vi vet mer.     

 


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: