Foto: Adam Troy

SDF-SM för två åldersklasser igen? Då kan frågan bli aktuell

ANNONS

I månadsskiftet augusti-september ska förslag lämnas in inför Tävlingskongressen i december.

För drygt en månad sedan spelades den femte upplagan av SDF-SM (distriktslags-SM) sedan turneringen gjordes om till att spelas för 16-åringar. Tidigare spelades den två gånger per år både för 15- och 17-åringar. Nu vill många att man ska återgå till två turneringar per år.

Men för att en sådan förändring ska kunna bli aktuell måste frågan lyftas i Tävlingskongressen. Magnus Nilsson, arrangemangs- och tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet, berättar att det inte står på agendan i dagsläget.

- I nuläget förs det inga konkreta eller formella diskussioner kring detta, säger Nilsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vid senaste Tävlingskongressen i december 2018 fanns två motioner om SDF-SM, dels om att justera åldern från 16 till 17 år, och dels om att göra en översyn av tävlingen i syfte ändra form, men inte i syfte att ha två åldersklasser. Den första motionen om åldern avslogs, och den andra motionen drogs tillbaka av motionären. Nästa Tävlingskongress kommer genomföras i december 2020, och förslag till den skall lämnas in i månadsskiftet augusti-september.

FAKTA

Tävlingskongressen

Tävlingskongressen hålls fjärde kvartalet vartannat år och har som syfte att behandla tävlings- och regelfrågor. Kongressen består av ombud från distrikten och de föreningar som tillhör förbundsserierna.​