#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Lovisa Åström lämnar Falun för SSL-konkurrent

ANNONS

Byter SSL-lag efter fyra säsonger: "De har något på gång som jag vill vara med och bidra"

Lovisa Åström skrev inför säsongen 2020/21 på för Falun. Hon gjorde det som ett högt aktat nyförvärv efter att ha imponerat i Sirius tröja tidigare. Efter en fin förstasäsong i klubben så har Åström fått se de senaste åren förstörda av dubbla korsbandsskador, den senaste kom i september förra året under en försäsongsmatch.

Det skulle visa sig vara 22-åringens sista framträdande i Falun för den här gången: Hon är nu presenterad som ny spelare i SSL-rivalen Västerås Rönnby, en övergång som Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly kunde avslöja redan i april.

Han skrev då följande:

En annan spelare som är korsbandsskadad i Falun är Lovisa Åström och trots att hon har ett år kvar på sitt kontrakt kommer hon att flytta iväg och hör och häpna, även där är det Rönnby som är slutdestinationen. 

"Ser fram emot att få göra min comeback i Rönnby"

Nu är övergången alltså bekräftad och Åström – som är på väg tillbaka efter sin skada – säger följande om sitt val.

– Jag ser fram emot att få göra min comeback i Rönnby efter en lång tids skadeperiod. De har något på gång som jag vill vara med och bidra till och även få en nytändning genom att komma till en ny miljö.

Åström är Västerås Rönnbys andra nyförvärv sedan säsongen tog slut,  på pluskontot finns också målvakten Louranna Jacobsson som ansluter från RIG Umeå.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: