Allsvenskt kval

Highlights: Örebro-Berg (allsvenskt kval)

Se alla målen från den andra kvalmatchen mellan Örebro och Berg som slutade 7-6.

Berg vann Herr1an Mellersta med fyra poäng mer än Örebro. De båda kvalar just nu till allsvenskan där Örebro stod för en smått heroisk vändning igår och kvitterade till 1-1 i matcher.

Första kvalmatchen blev en dyrköpt förlust för Örebro. Matchen förlorade man med 2-7 men man fick dessutom två nyckelspelare skadade som missar resten av säsongen. SSL-meriterade Peter Grönros och poängkungen över hela Herr1an Jacob Embretzen

Så ett decimerat Örebro såg ut att närma sig slutet på säsongen med stormsteg igår. Man låg under med 0-3 i början på andra perioden och när mellanakten var över hade Örebro vaknat lite mer till liv och reducerat till 3-5.

Trots det minskade glappet var det inte mycket som talade för Örebro men i tredje perioden la de i en växel till och kvitterade till både 5-5 och 6-6 innan man tog ledningen för första gången i matchen med drygt en minut kvar att spela. Berg tog ut målvakten och skapat ett tungt tryck men Örebro höll emot och red ut stormen och förlängde säsongen med minst en match till. Oturligt för närkingarna så stukade nyckelspelaren Marcus Hjelm foten kraftigt i sista perioden och även hans medverkan är osäker inför den avgörande matchen.

Det klassiska hejarramsan “Vi har Hampus Håkansson…det har inte ni” borde de 376 åskådarna på plats i Örebros Idrottsshus sjungit igår. Håkansson gjorde hattrick i sista perioden och såg till att det blir ett avgörande i Linköping på lördag.

– Det var skönt att vi klarade det med de förutsättningarna vi hade. Det hade väl första, men sen kommer vi mer och mer in i det. Sen blev det som det blev på slutet, sa Håkansson till Nerikes Allehanda efter matchen, och kommenterade även sitt hattrick:

– Jag hade några chanser som jag brände, så det var skönt. Lite tur måste man ha också.

Ett lite väl ödmjukt svar från Håkansson vars två första mål var otroligt snygga och tekniska nummer. Se alla målen från matchen i klippet ovan.

Vinnaren på lördag kommer att möta Skoghall, som slog ut Lindås med 2-0 i matcher, i play off 2.

Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping