Foto: Anna-Karin Lindholm
Allsvenskt kval

Enormt bakslag för Örebro i kvalet till allsvenskan

ANNONS

IBF Örebros poängkung missar hela kvalet till allsvenskan på grund av skada.

Örebro är mitt uppe i att kvala sig till allsvenskan. Men i första mötet mot Bergs IK blev det dubbla förluster. Man förlorade matchen med 7-2 och dessutom åkte lagets poängkung Jacob Embretzen på en otäck skada som håller honom borta en längre tid.

–Jag åkte tyvärr på en skada på bakre korsband. Ramlade med hög fart under matchen mot Bergs och landade på knät. Vilket på något sätt strulade till det i bakre korsband, säger Embretzen till Innebandymagazinet.

Det blir inget mer spel för poängkungen som vann poängligan för alla sex Herr1an-serier och som dessutom röstades fram av tränarna till den bästa spelaren i mellersta serien. Utan nu väntar istället en lång rehab för att komma tillbaka till spel nästa säsong.

– Jag ska ha en ortos i 12 veckor och efter det är det rehab som gäller. Men skulle tippa på att jag är 100% inför nästa säsongsstart.

Se i klippet nedan incidenten när Embretzen skadar sig.

Kvalspel och Embretzen är inget som går bra ihop. Det är andra året i rad som han tvingas avstå från säsongens höjdpunkt.

– Det är oerhört tråkigt. Det är ju slutspel man verkligen vill spela. Extra surt också eftersom jag skadade foten förra säsongen efter första playoff-matchen. Så var lite extra revanschsugen inför detta slutspel.

Embretzen har varit i sitt livs form den här säsongen och slagit sitt personliga poängrekord med hästlängder. En förvandling som han tackar sin nya inställning för. 

– Jag tror att mycket ligger i att jag bara försöker ha kul och vara ödmjuk i det jag gör. Sen underlättar det såklart att ha såpass bra lagkamrater som jag har. De gör mål på mina passningar och jag försöker härma dem när jag får passningar.

Trots förlust i första matchen och att poängkungen själv inte kommer kunna hjälpa sitt lag från planen så tror han på en vändning på kvalserien redan ikväll när det är dags för match två av tre. 

– Jag tror att chanserna är goda. Jag litar på grabbarna i laget att de kommer ge allt ikväll. 

Den andra kvalmatchen mellan Örebro och Berg spelas 19.00 ikväll och den går att se här

 


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

 

 

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: