Foto: Hans Widell, Kalmarsund
#ibsilly

Kalmarsund plockar in målvaktstalang

ANNONS

Återvänder till innebandyn efter ett uppehåll: "Väldigt tacksam för att FBC kontaktade mig"

Kalmarsunds norska landslagsmålvakt Thea Ekholt är skadad och missar därmed VM. Nu väljer klubben att plocka in en ersättare till Ekhollt, detta i form av Ida Karlsson.

Karlsson, född 2003, har spenderat hela sin karriär i Craffstaden där hon kommer från tre raka säsonger i allsvenskan. Målvakten har imponerat där och även blivit uttagen till U19-landslaget, men hon tog en paus från innebandyn inför säsongen för att satsa på studier. Karlsson har inte spelat sen i våras men kommer nu tillhöra FBC Kalmarsund den närmaste tiden.

– När den tråkiga skadan på Thea Ekholt uppstod, ställdes frågan till Ida om hon kunde tänka sig att hjälpa till. Vi är självklart jätteglada att ha hittat en lösning med henne där hon kommer att ansluta till truppen om cirka en vecka och vara fullt med och tillgänglig för träning och spel under december och januari månad, till att börja med, säger Kalmarsunds sportchef Patrik Klockare Bäck till klubbens hemsida.

Ida Karlssons egna ord om övergången:

– Det känns jättekul att få komma tillbaka till innebandyn och spännande att göra comebacken just i SSL. Med bara några enstaka träningar på SSL-nivå kommer det bli intressant och roligt att testa på det på riktigt. Trots att jag har tagit en paus från innebandyn den här säsongen för att satsa på studier är jag väldigt tacksam för att FBC kontaktade mig i deras situation och tror på min kompetens. Jag ser fram emot att lära känna laget och bidra med min energi och mitt spel.

Viktor Sheffield, tränare i Kalmarsund:

– Väldigt kul, spännande och tacksamt att det kunde lösa sig så snabbt med Ida när Thea olyckligtvis skadade sig. Ida kommer att komplettera Melanie jättebra. Hon är fortfarande ung men har redan stor rutin från allsvenskt spel i Craftstaden och även från U19-landslaget. Det känns väldigt bra att Ida kommer ner snabbt till Kalmar och hinner vara med några veckors träning under VM-uppehållet innan serien återstartar.
 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 7-2 mot Kalmarsund Kalmarsund vände och vann mot Karlstad Rönnby IBK besegrade Kalmarsund med 7-4 Kalmarsund avgjorde i tredje perioden mot IBF Falun Kalmarsund vann med 6-5 hemma mot Endre

Den här artikeln handlar om: