Foto: Per Wiklund
Landslaget

SSL-stjärnan om petningen: "Jag blev besviken såklart"

ANNONS

Frida Görtz föll bort som en av de sista spelarna men trots det får hon följa med landslaget ner till Singapore.

Igår släppte förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson sin trupp till VM i Singapore och en av de tuffaste petningarna drabbade Endres målvakt Frida Görtz. 

Under årets fyra landslagssamlingar har Kotten använt sig av fyra målvakter där Lovisa Hedin fått vara med på alla samlingar och de andra tre målvakterna, Jenny Axelsson, Matilda Östlund Visén och Görtz varit med på två var. 

Enligt Innebandymagazinets damexpert så var målvaktsfrågan ett av de tuffaste besluten för förbundskaptenen och att det till slut stod mellan Görtz, Östlund Visén och Hedin. Han skrev bland annat så här om målvaktskampen i sin krönika om VM-truppen.

– Klockrent val då detta är Sveriges två bästa målvakter just nu och att de har varit det under en längre tid. Jag tror att Frida Görtz föll på att hon gjorde en mindre bra fjolårssäsong och att Östlund Visén och Hedin har lätt för att samarbeta ihop och Kotten kommer få mindre ”problem” när det står klart att Östlund Visén är förstemålvakt och Hedin back-up.

Men under truppsläppet presenterades även en nyhet, som aldrig inträffat i tidigare VM. Internationella innebandyförbundet har tagit beslut att på grund av den stora tidsskillnaden för majoriteten av lagen så får man ta med sig två reserver som är på plats i Singapore om något skulle hända. En av de reservplatserna gick till just Frida Görtz som alltså kommer att åka med landslaget till Singapore och vara med på allt förutom matchspel. 

– Det klart att det känns lite bättre att få åka med, än att inte göra det. Finns det en liten chans till spel måste jag ta den. Sedan kommer det att kännas lite konstigt. Det blir en utmaning att känna sig inkluderad när jag först blivit exkluderad, säger Görtz till Hela Gotland.

Endremålvakten berättar för tidningen att hon såklart är besviken på att hon inte kom med i truppen. Men att hon är nöjd med att hon tycker att hon gett sig själv chansen att bli uttagen. Görtz berättar också för tidningen vad hon fick för motivering till petningen. 

– Att det är jämnt och tuff konkurrens. Jag ska ha ett möte med min målvaktstränare framöver. Där kommer vi prata mer. Jag vill veta vad det föll på, nu när det var så tajt.  

Läs mer om den svenska VM-truppen här och om vilka flera stora namn som blev petade här samt hela reservlistan med de tio spelarna som är aktuella att hoppa in om någon får förhinder, här.  

Den här artikeln handlar om: