VM 2023

Största namnen som lämnades utanför VM-truppen

ANNONS

Fyra spelare som var med och tog VM-guld 2021 saknas i Sveriges trupp till världsmästerskapet i SIngapore.

Under måndagen så presenterade förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson vilka 20 spelare som ska representera Sverige i VM 2023, som avgörs i Singapore den 2-10 december.

Truppen innehöll få överraskningar sett till namnen som togs ut, vi fick inte se någon VM-joker som dykt upp från ingenstans. Mest noterbart är kanske namnen som lämnades utanför, för där hittar vi flera spelare som varit ordinarie i landslaget.

Sofia Joelsson, som ligger fyra i SSL:s poängliga, har funnits med i Sveriges tre senaste världsmästerskap men fick ingen plats i årets trupp. Thorengruppen-forwarden var uttagen i senaste EFT-truppen men får nu följa VM på hemmaplan.

Det är totalt fyra spelare från VM-truppen 2021 som saknas i nuvarande trupp. Joelsson är en av dem, detta som enda aktiva SSL-spelaren. Frida Görtz fick ingen plats i den ordinarie truppen men reser med till Singapore som reserv. Cornelia Fjellstedt (slutat) och Julia Sidklev-Persson (trappat ner) är de övriga spelarna från VM 2021 som inte är med.

Tittar vi på de yngre förmågor som slagit sig in i landslaget sedan VM, men som inte är med i truppen, så sticker Thorengruppens Mathilda Ekenlinde och Pixbos Alma Kilpeläinen ut. Duon var uttagen i EFT senast men fick ingen plats i VM-truppen.

Vilma de Gysser (Täby) har fått några chanser i landslaget senaste åren men tog ingen plats här, samma gäller även Emma Stenberg i Pixbo.


TV: Därför är Galante petad i landslaget

"Det ligger honom i fatet" - förbundskaptenen Thomas Brottman om varför Casper Backby och Alexander Galante Carlström inte är uttagna till Euro Floorball Tour.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: