#ibsilly
Foto: Nicklas Leljewahl
#ibsilly

Prestigevärvningen: Poängstark forward klar för Herr2an-lag

ANNONS

Hade slutat – gör nu comeback i moderklubben.

När Innebandymagazinet gjorde sin traditionsenliga tippning av samtliga Herr2an-serier så placerades Sandvikenlaget IBK Alba på en sjätteplats. Henrik Jansson, den som tippat serierna, lade sedan till i texten:

”Alba ryktas kunna få förstärkning av Wiktor Johannesson vilket isåfall vore ett lyft”.

Nu - snart två veckor efter att texten publicerats – så står det klart att ryktena blivit till verklighet: Wiktor Johannesson spelar med moderklubben IBK Alba framöver.

Johannesson, som är född 1992, har en lång karriär bakom sig där han främst utmärkt sig i Allsvenskan där han är seriens 17:e bästa poänggörare i historien. Han gjorde 29 poäng i Allsvenskan så sent som för två säsonger sedan, detta i Örebros tröja.

Örebro är också senaste laget som Johannesson representerade. Han lämnade närkingarna mitt under förra säsongen för att flytta till hemtrakterna, och avslutade då sin karriär.

Nu står det alltså klart att Johannesson plockar ner klubban från hyllan för att förstärka ett Alba som spelar sin seriepremiär imorgon mot Östhammar.

– ”Wirrpan” har valt att vända hem till moderklubben efter en otrolig karriär som innefattar Allsvenskan och SSL under många säsonger. Vi har lovat att erbjuda grym innebandy i år och med Wirrpan i laget är vi än mer övertygade om att leverera på hög nivå, skriver Alba på sin instagram.

Johannesson har också representerat Gävle, Team Thorengruppen och Umeå City.

Johannesson i Örebros tröja Arkivbild: Helmuth Subiabre och IBF Örebro
Den här artikeln handlar om: