Foto: Ulric Svensson
Allsvenskan (Dam)

Jönköpings IK och Hovslätts IK skriver samarbetsavtal

ANNONS

Nytt samarbete ska stärka dam- och juniorverksamhet.

Hovslätts IK innebandy och Jönköpings IK har inför säsongen 2023/2024 skrivit ett samarbetsavtal gällande dam och juniorverksamheten. Detta innebär att man nu kommer att kunna erbjuda allt fler en större möjlighet att spela innebandy.

Avtalet innebär att det på juniorsidan kommer att finnas två gemensamma lag, ett DJ17 lag samt ett JAS-lag. På seniorsidan innebär samarbetet tätare dialoger mellan representationslagen (Hovslätt division 1 och JIK Allsvenskan) samt utbyten lagen emellan.

För att stärka innebandyn i Jönköping för tjejer väljer nu föreningarna att göra detta där man ser både till bredden, dvs att fler tjejer väljer att fortsätta att spela innebandy för att det är kul, samt till att de som vill elitsatsa på sin innebandy ges rätt förutsättningar till det i denna sammanslagning.

I dagsläget kommer vi att kunna erbjuda spel i Allsvenskan, DIV 1 samt DIV 2 på seniorsidan. På juniorsidan kommer det finnas ett DJ17 lag samt ett Allsvenskt juniorlag (Födda 05-07).

Andreas Karlsson, Sportgruppen Hovslätts IK Dam, kommenterar:

– Att på seniorsidan kunna samarbeta, innebär att vi blir ett attraktivt alternativ för spelare att utvecklas i och på sikt är vårt mål spel i SSL med JIK samt spel i Allsvenskan för Hovslätt.

Emelie Rosen, Sportgruppen JIK Junior, kommenterar:

– Då vi upplevt en nedåtgående trend där många spelare väljer att, kring juniortiden, sluta spela innebandy betyder detta samarbete fler spelare och bättre förutsättningar för alla. Ser fram emot en otroligt spännande säsong tillsammans.

Källa: Pressmeddelande


Highlights: Här blir Florida Vikings Troy Cup-mästare

Vann nya amerikanska innebandyligan för andra året i rad, med flertalet SSL-stjärnor i laget.


Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: