Hagunda vann mot Örnsköldsvik IBF

Efter sex raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam tog vinstsviten slut för Örnsköldsvik IBF

Matchen mellan hemmalaget Hagunda och gästande Örnsköldsvik IBF slutade 4-3 (2-0, 0-0, 2-3). Därmed tog Örnsköldsvik IBF:s svit med sex raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam slut på lördagen.

– Motståndarnas buss var parkerad i vår anfallszon. Vi lyckades först i tredje perioden få lite punka på dem men idag räckte det inte, kommenterade Örnsköldsvik IBF:s tränare Tommy Häggström.

I början av matchen var Hagunda starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Anna-Karin Jorkvist och Saga Levinsson.

Andra perioden blev mållös. Hagunda startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 2-0 till 3-0. Men Örnsköldsvik IBF svarade och gjorde 3-1.

Därefter var det dock Hagunda som avgjorde. Laget gjorde 4-1 med 14 minuter kvar att spela genom Cecilia Holgersson på pass av Amanda Pernodd. Örnsköldsvik IBF hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 4-3.

Hagundas Anna-Karin Jorkvist stod för ett mål och två assists.

Hagunda har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Örnsköldsvik IBF har fyra vinster och en förlust. Det här var Hagundas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örnsköldsvik IBF:s andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Hagunda ligger kvar på åttonde och sista plats i tabellen, och Örnsköldsvik IBF på tredje plats.

I nästa match, söndag 22 januari, har Hagunda RIG Umeå hemma i IFU Arena Gibon 13.00, medan Örnsköldsvik IBF spelar borta mot Storvreta 15.00.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Målfest för Örnsköldsvik IBF hemma mot IBK Luleå Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF