Thorengruppen förlorade mot Jönköpings IK

Jönköping slog Thorengruppen i måljämn match i Thoren Arena

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Jönköping, som vann borta mot Thorengruppen med 9-8 (2-2, 4-3, 3-3) i Superligan SSL herr på söndagen.

– Vi släpper till för enkla mål, det innebar att vi tyvärr inte mäktade med att göra tillräckligt många mål framåt för att vinna matchen, kommenterade Thorengruppens tränare Johan Lindgren efter matchen.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Jönköping som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 5-6.

Jönköping startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 5-6 till 5-8. Men Thorengruppen svarade och gjorde 6-8.

Därefter var det dock Jönköping som avgjorde. Laget gjorde 6-9 med sex minuter kvar att spela genom Melker Hemmingberg på pass av Hannes Nyström. Thorengruppen hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 8-9.

Noterbart är att Jönköpings Hannes Nyström stod för fyra poäng, varav ett mål, Martin Glimberg gjorde ett mål och totalt tre poäng och Melker Hemmingberg gjorde tre mål. Dessutom att Thorengruppens Tobias Bergfors gjorde tre mål och totalt fyra poäng, Hampus Öhgren gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Måns Höglin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Thorengruppen har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Jönköping har två vinster och tre förluster. Det här var Thorengruppens andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Jönköpings andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Thorengruppen på sjunde plats och Jönköping på tolfte plats.

Thorengruppen tar sig an Helsingborg i nästa match borta söndag 27 november 15.00. Jönköping möter samma dag 16.00 Växjö hemma.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK