Notification

"Få nya vänner för livet, en minnesvärd och rolig vecka"

Meriterad tränare blir ny sportansvarig för Sweden Sports Academys Floorball Camp.

Floorball Camp arrangeras av Sweden Sports Academy som sedan 2004 har en gedigen erfarenhet av att arrangera sportläger i toppklass. På senare tid har man haft cirka 1300 deltagare per år - uppdelade på 10 olika sporter, fyra olika orter och under tre olika veckor. Årets upplaga av Floorball Camp äger rum i Enköping vecka 26-27 och Helsingborg vecka 27.

Nu är det klart med en ny sportansvarig för Floorball Camp, och det är ett ytterst meriterat namn. Micael Svensson har varit involverad i innebandyn i 36 år och jobbat som tränare på olika nivåer, allt ifrån lägre ungdomsnivå till elitmässig nivå. Han har varit förbundskapten för två olika herrlandslag och coachat i åtta VM-turneringar, varit distriktslagstränare för Västergötland och Göteborg (Västsvenska), camp- och utvecklingsinstruktör på flera olika camper både i Sverige och utomlands, och mycket mer. Han är också instruktör på innebandygymnasium sedan 19 år tillbaka.

– Jag kom tidigt i kontakt med Sweden Sport Academy då Gustav Einarsson som startade detta projekt är från Sjuhäradsområdet, där jag kommer ifrån, och de första lägren hade man då också placerat i Sandared och Falköping i Västergötland. Upplägget som SSA jobbar med, och det man vill delge deltagarna, tilltalade mig och på så vis fick jag intresse i att stötta SSA och dess verksamhet, berättar Micael Svensson.

Du kommer ha rollen som sportansvarig på campet, vad innebär det?

– Jag ansvarar för att på ett sätt kvalitetssäkra så träningar under lägren genomförs på ett utvecklande och givande sätt. Ge de ledare som är anställda som tränare på lägren tips och stöd kring övningar och hur man kan lägga upp det på bra sätt kring Röd och Blå träning samt även Svart (Pro-camp). 

– Att tillsammans med alla ledare under sommaren skapa en utvecklande träningsmiljö. Jag har genom åren byggt övningar och genomfört pass på SSA med bland andra Andreas Harnesk (som bland annat blivit utsedd till Årets tränare i SSL) vilket varit givande och gett deltagarna mycket. Och vi fortsätter bygga på ett givande koncept. 

Varför tycker du att man ska anmäla sig till Floorball Camp?

– Sweden Sport Academys Camp är givande och utvecklande. Man får valuta för sina pengar och fokuset är på lärdom och utveckling och träning, inte massa ”dötid och lek”.  Att man inte bara träffar deltagare från egna idrotten utan faktiskt från olika idrotter. Det är bra med gränsöverskridande gemenskap mellan olika idrottare, och det skapar många roliga stunder under en lägervecka på SSA. 

Kan du berätta lite om vad som väntar deltagarna på campet? 

– Kortfattat kan man säga att grundupplägget är fokuserat på träningar som utvecklar individen, detta i både den tekniska och taktiska utvecklingen. Mycket träningsfokuserat med även roliga teoretiska pass som baseras mot sin egen idrott. Grundläggande tänk i atleten, fysträning, riktat mot sin egen idrott. Träffa deltagare och ledare från olika idrotter och kanske få nya vänner för livet, och framförallt ha en minnesvärd och rolig vecka.

Mer information och hur du anmäler dig på: http://www.swedensportacademy.com/great-camps/floorball-camp/

Enköping
LägerNärÅlder
Floorball CampV.26 (28 juni-2 juli) & 27 (5 juli-9 juli)9-16 år
Floorball MålvaktV.26 (28 juni-2 juli)9-16 år
Floorball ProV.26 (28 juni-2 juli)13-16 år
Floorball DayV.26 (28 juni-2 juli)8-11 år
Helsingborg
LägerNärÅlder
Floorball CampV.27 (5 juli-9 juli)9-16 år
Floorball MålvaktV.27 (5 juli-9 juli)9-16 år
Floorball ProV.27 (5 juli-9 juli)13-16 år
Floorball DayV.27 (5 juli-9 juli)8-11 år
Du kanske även vill läsa:
Proffsigt sommarläger i Helsingborg och Enköping
Proffsigt sommarläger i Helsingborg och Enköping