Björklinge vann mot Järfälla

Målfest när Björklinge krossade Järfälla i IFU Arena

Björklinge hade inga problem med Järfälla i division 1 östra Svealand herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (5-0, 2-0, 1-1). Björklinge fick därmed revansch från senaste mötet, som Järfälla vann med 8-5.

Segern var Björklinges femte på de senaste sex matcherna.

Björklinge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom mål av Mikael Hast, Johan Strandberg Andersson, Markus Magnusson, Alexander Spinord och Pontus Lundqvist. Det skulle komma mer från Björklinge. Björklinge gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 5-0 till 7-0 efter mål av Jesper Svärd och Viktor Johansson. Björklinge ökade ledningen till 8-0 genom Filip Stenlund efter 6.47 i tredje perioden.

Jesper Lagervall reducerade förvisso, men närmare än 8-1 kom inte Järfälla. Björklinge tog därmed en stabil seger.

För Björklinge gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Järfälla är på nionde plats.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge Björklinge utklassade LI20 IBF på hemmaplan