Växjö IBK vann mot Fagerhult Habo

Målfest när Växjö IBK krossade Fagerhult Habo i Fortnox Arena

Växjö IBK hade inga problem med Fagerhult Habo i Allsvenskan södra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (4-1, 2-0, 2-0).

– Vi tar med oss tre poäng och en skön känsla inför kommande vecka, tyckte Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten, efter matchen.

Växjö IBK hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.14 genom Stina Agermark, och gick upp till 2-0 innan Fagerhult Habo svarade.

Innan perioden var över hade Växjö IBK ryckt åt sig ledningen med 4-1. Andra perioden var länge mållös. Växjö IBK gick från 4-1 till 6-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Emilia Lindgren och Stina Agermark på 1.23 i slutet av perioden och tog greppet om matchen. Det sista målet kom med tio sekunder kvar av perioden. Det skulle komma mer från Växjö IBK. Växjö IBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Emilia Lindgren och Lisa Andersson.

Noterbart är att Växjö IBK:s Lisa Andersson stod för fyra poäng, varav två mål, Emilia Lindgren gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Stina Agermark gjorde tre mål.

Växjö IBK stannar därmed på femte plats, och Fagerhult Habo sist, på elfte plats, i tabellen.

Lördag 5 mars 15.00 spelar Växjö IBK hemma mot Craftstaden. Fagerhult Habo möter Kalmarsund borta i KIFAB Arena torsdag 3 mars 19.30.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen