Lindome vann mot Hovslätt
Montage
Matchrapport

Seger för Lindome efter avgörande i förlängningen mot Hovslätt

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Lindome avgöra den jämna matchen hemma mot Hovslätt i Allsvenskan södra dam. Slutresultatet blev 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Michaela Holmström som gjorde det avgörande målet.

– En bra första period där vi kunde fått in något mål till. I andra perioden höjer sig Hovslätt och vi har svårt att skapa något framåt. I första halvan av tredje perioden gör vi 3-1 och det känns tryggt. Sedan lyckas de reducera på ett misstag från oss och kvitterar efter att ha plockat ut sin målvakt. Skönt att vi fick med oss extra poängen i sudden i alla fall. Det var mycket som var bra och det tar vi med oss till morgondagens match mot Fagerhult, tyckte Lindomes tränare Daniel Welin, efter matchen.

Hovslätts tränare Henrik Jonsson kommenterade matchen:

– Vi visade styrka än en gång och är inne i en bra period nu med poäng i flertalet matcher på slutet. Vi gör i den här matchen en bra upphämtning och ändrar matchbilden efter att ha hamnat i underläge i första perioden. En bra inställning och lite taktiska omdisponeringar gör att vi kommer tillbaka och skapar chanser för att hämta hem alla poäng, men fick nöja oss med en.

I början av matchen var Lindome starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Jenny Abrahamsson och Dagmar Surá. Efter 12.32 i andra perioden nätade Sophie Randau, och reducerade åt Hovslätt. Lindome tog ledningen med 3-1 genom Moa Wahlström efter 3.22 i tredje perioden.

Hovslätt reducerade och kvitterade till 3-3 genom Alicia Forsström och Alva Jacobsson. Det sista målet kom med 01.36 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Hovslätt. I förlängningen tog det 2.22 innan Lindome avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Michaela Holmström.

Lindomes nya tabellposition är fjärde plats, medan Hovslätt är på nionde plats.

I nästa match möter Lindome Fagerhult Habo hemma på söndag 30 januari 15.00. Hovslätt möter Växjö IBK lördag 19 februari 15.00 borta.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: