Hovslätt förlorade mot Lindome

Lindome slog Hovslätt efter Therese Landéns dubbel

Det blev Lindome som gick segrande ur mötet med Hovslätt i Allsvenskan södra dam på bortaplan, med 6-4 (1-1, 2-1, 3-2).

Segern var Lindomes fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Hovslätt inledde bäst och tog ledningen genom Stina Rudstam efter 4.28, men Lindome kvitterade genom Victoria Frisell bara en minut senare. Lindome startade också andra perioden vassast. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Therese Landén och Dagmar Surá innan Hovslätt svarade och gjorde 3-2 genom självmål. 6.46 in i tredje perioden slog Hovslätts Viktoria Hornbrink till på pass av Alva Jacobsson och kvitterade för Hovslätt.

Efter 11.13 nätade Felicia Nyström framspelad av Elsa Hag och gav Hovslätt ledningen. Men mer än så orkade laget inte med.

14.48 in i perioden nätade Lindomes Therese Landén ännu en gång framspelad av Jonna Karlsson och kvitterade för Lindome.

Efter 15.24 slog Viktoria Rosberg till på pass av Amanda Lööv Miljevic och gav Lindome ledningen.

Efter 15.50 nätade Lindomes Moa Wahlström och ökade ledningen för Lindome. Wahlström fullbordade därmed lagets vändning. 4-6-målet blev matchens sista.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Lindome med 5-3.

I nästa omgång har Hovslätt Växjö IBK hemma i Jönköpings Idrottshus, lördag 6 november 14.00. Lindome spelar hemma mot Munka-Ljungby fredag 29 oktober 19.30.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome