Ordföranden Mattias Bredenfeldt (t.v).
Foto: IBF Lokomotiv Avesta
Landet runt

Rasar mot kommunens svar om handbollsklistret: "Stor skandal"

ANNONS

Kommunen har agerat i hallkonflikten och svaret var högst oväntat: ”Vet inte om jag ska skratta eller gråta”

Innebandymagazinet rapporterade igår om att IBF Lokomotiv Avesta känner sig orättvist behandlade av Avesta kommun. Anledningen är fördelningen av träningstider vilket gör att klubben tränar efter handbollen och då med fullt av handbollsklister på golvet. Säkerhetsaspekten tycker klubben inte är ultimat då två spelare har skadat sig till följd av att de fastnat i golvet på klistret.

Nu har klubben fått ett svar från kommunens fritidschef Anna-Lena Pligg. Och det var oväntad lösning som kommunen presenterade enligt innebandyklubben:

”För att ni ska slippa problemet med klister och även få mer träningstid så flyttar vi all innebandyverksamhet till Markushallen. Om ni ändå vill ha Kopparhallen kvar som matcharena så är det ok.

Hur vi än vrider och flyttar på träningstider så finns ändå klisterproblemet kvar, och eftersom Kopparhallen är den enda lokal där handbollsklister får användas i är handbollen tvungen att ha sin verksamhet där.”

Klubbens ordförande Mattias Bredenfeldt berättar upprört för Innebandymagazinet vad han känner för fritdschefens lösning på problemet.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Såhär får det inte gå till. Vår klubb blir utsparkade ur hallen på grund av problem med handbollsklister. Det är inget annat än en stor skandal. 

Förutsättningarna att bedriva verksamhet i de två olika hallarna skiljer sig ganska mycket. Den hall (Markushallen) där kommunen vill att innebandy ska ha sin träning är en hall för skolan, med en hylla där 30-40 personer får plats. Det finns inte heller café eller rum för möten som finns i den andra större hallen (Kopparhallen) med plats för 450 personer och som även har kansli och förråd. 

– Det är en väldigt stor skillnad på hallarna. Jag och klubben accepterar inte den här lösningen som kommunen har föreslagit. Den lösningen är värdelös för vår verksamhet. 


Highlights: Team Thorengruppen-Falun 5-8

Team Thorengruppen hämtade upp stort underläge på nytt, men föll efter sent avgörande av Falun.

Du kanske även vill läsa:
Handbollsklistret på golvet får innebandyklubben att rasa
Handbollsklistret på golvet får innebandyklubben att rasa
Den här artikeln handlar om: