Internationellt

"Kan helt omöjligt vara farligt att spela kamper utan publik"

ANNONS

TV+TEXT: Debatten i Norge - fortsatt osäkert om det kommer spelas slutspel.

Parallellt med att det råder stora oklarheter kring hur svenska SM-slutspelet ska slutföras, på grund av att båda lagen i semifinalserien Kalmarsund-Falun är drabbade av covid-19, pågår det diskussioner även i Norge om man kan slutföra säsongen 2020/21.

Norska serierna är sedan tidigare avslutade, men det finns en förhoppning om att kunna spela slutspel, och att finalerna isåfall ska spelas i slutet av maj. 

– Tid finns att spela kvartsfinal och semifinaler innan. Då det är intensivt och man kan avverka flera matcher på några veckor, säger Jonas Boväng, huvudtränare i Gjelleråsen, till Innebandymagazinet.

Boväng är tydlig med att han tycker slutspelet ska genomföras. Men alla i Norge är inte av samma åsikt. 

– Det är ändå högsta nivån i landet, men då är det ursäkter att man inte har tränat, förberett sig, så vissa klubbar och spelare vill inte spela.

– Samtidigt som det drar ut på tiden så tränar flera lag och spelare målmedvetet för detta.

För Jonas Boväng är det fullständigt främmande att klubbar och spelare inte tränar för att man inte spelar matcher, när det fortfarande finns chans att få spela slutspel.

– I min värld är det över då besked kommer att det inte blir något. Tills dess handlar det om att förbereda sig. Sedan är det märkligaste återigen att man kan äta mat ute, dricka öl på vissa uteställen fram till 22. Men man kan inte avsluta spel i landets högsta serie, trots att fotbollen har börjat spela träningskamper och startar seriespel i maj. Då åker vi under att vi är idrott som inte har lön. Samma snack som i Sverige mot Allsvenskan dam. 

– Sedan var det otroligt lite smitta här under säsongen som spelades. Det kan helt omöjligt vara farligt att spela kamper utan publik. Man åker kors och tvärs till jobb, går på butik, man har vinmonopol öppet. 

– Elit handlar inte bara om lön, det handlar om insats och dedikation och just att klara träna trots att motivationen är tuff. Men så är livet, allt är inte en dans på rosor.

Se videoklippet ovan där Boväng utvecklar sina tankar.

Du kanske även vill läsa:
Slutspelet i Norge pausat på grund av pandemin
Slutspelet i Norge pausat på grund av pandemin
Den här artikeln handlar om: