#ibsilly-nytt
Foto: Albin Skur
Superligan

Två nyckelspelare lämnar Kalmarsund efter säsongen

ANNONS

Kalmarsund får nog börja leta efter minst en ny målskytt till kommande säsong.

Succélaget Kalmarsund ligger just nu på en tredje plats i sin tredje säsong i Svenska Superligan. Första säsongen slutade man tia, andra säsongen fyra och nu har man allt i egna händer för att sluta på en andraplats. 

För ett par veckor sedan så meddelade Kalmarsund att man värvat in den schweiziska landslagsspelaren Jan Bürki till kommande säsong och det är smålänningarnas första nyförvärv. Det ryktas även att Kalmarsund är på jakt efter flera högoktaniga spelare men än så länge är det bara Bürki som sajnat på. 

Däremot står det nu klart att två riktiga profiler och nyckelspelare tackar för sig efter säsongen. I Samband med att Innebandymagazinet pratade med Marcus Johansson efter helgens match, där han öste in fem poäng, så kom Johansson in på att detta var hans sista säsong på elitnivå.  

- Det skulle vara en kul milstolpe att nå upp till under min sista säsong på den här nivån. Jag hade ingen aning om att det bara var tio mål kvar så det är kul, men inget som jag kommer tänka på under matcherna som är kvar och försöka att slå.

Milstolpen som vi uppmärksammade honom på är att han gjort 190 mål i grundserien i högstaligan och att han har fem matcher kvar att försöka göra de tio målen som saknas till den magiska milstolpen som bara 31 spelare lyckats uppnå genom historien. Nu står det även klart att Kalmarsund kommer att få klara sig utan Simon Nilsson nästa säsong. Det är Sportexpressen som skriver att backklippan beslutat sig för att lägga klubban på hyllan.

– Att lämna FBC nu när vi är på uppåtgående känns helt rätt. Det känns som jag kan lämna rakryggad. Det var det som var målet, att ta upp dem i SSL och göra oss till det topplag som jag tycker vi är i dag, säger han till tidningen. 

På onsdag möter Kalmarsund tabelltvåan Falun som man går om vid en vinst. Där kan dalmasarna förvänta sig två extra taggade spelare i Johansson, som är ute efter att göra mål och få avsluta karriären på topp med en magisk milstolpe, samt Nilsson som också vill avsluta sina sista matcher i Superligan på topp.

– Beslutet att lägga klubban på hyllan har gjort mig ännu mer motiverad att fortsätta bidra så mycket jag kan nu, jag är jäkligt taggad.

Kalmarsunds sportchef Adam Kallenberg twittrade följande om att profilerna lägger klubban på hyllan:

- Det är två oerhört betydelsefulla spelare som lägger klubban på hyllan efter säsongen. Hoppas verkligen att de får en lång säsong och att ni framför TV:n lyfter dem till en formtopp en sista gång. Deras egenskaper och personligheter kommer att bli oerhört saknade.  


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: