#ibsilly-extra
Foto: FBC Kalmarsund
Superligan

Landslagsspelare klar för Kalmarsund

ANNONS

På fredagseftermiddagen presenterade Kalmarsund sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Den 21-årige schweiziska landslagsbacken Jan Bürki har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund inför nästa säsong. Han debuterade i schweiziska högstaligan som 17-åring och hans karriär har gått spikrakt uppåt med spel i både U19-landslaget och A-landslaget.  

- Trots sin ringa ålder har Jan Bürki skaffat sig ovärderlig rutin från både landslag och klubblag där han är och har varit en betydande faktor för deras framgång. Jan är handplockad utefter sina spetsegenskaper som spelare - vi är övertygade att han kommer ta det sista klivet och bli en dominerande spelare som kan leda "sin" femma med sitt lugn och bolltrygga spel. Att Burki dessutom har erfarenhet av ett högt och aggressivt försvarsspel är grädde på moset", säger Adam Kallenberg, sportchef för herrlaget i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande. 

Bürki spelar just nu med Wiler Ersigen och på sina 100 matcher i NLA har backen gjort 39 mål och 44 assist. 

- Redan som litet barn drömde jag om att spela i Sverige för att det är där som de bästa av de bästa spelar. Nu har jag fått chansen och den ville jag inte missa. Personligen tror jag att det kommer utveckla mitt spel och göra mig till en bättre spelare att spela i Kalmarsund. Det ultimata målet för mig är att vinna ett SM-guld, säger Bürki själv om flytten.


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: