#ibsilly
Foto: Anton Måård
Herrettan

Herr1an-spelaren en av vinnarna i pandemins fotspår

ANNONS

"Det är ju såklart en jäkla skillnad på att spela för överlevnad i Herr1an och att spela slutspel i högstaligan"

Efter att ha öst in poäng i allsvenskan flera säsonger med Craftstaden så värvades 25-åriga Simon Zetterling till Växjö och SSL inför fjolårssäsongen. Men trots en bra debutsäsong i Superligan med 8 mål och 14 assist för Växjö Vipers valde Zetterling att flytta hem till Craftstaden igen där han hann att göra 7 poäng på fyra matcher i Herr1an innan serien pausades.

Men runt jul så lånade Craftstaden ut Zetterling till Kalmarsund och det första avtalet skrevs bara på två matcher. Det har dock utökats undan för undan eftersom Herr1an inte kommit igång igen och när transferfönstret stängdes i helgen så lånades Zetterling ut resten av säsongen till Kalmarsund.  

- Jo men det känns såklart väldigt bra! Det ska bli riktigt kul att fullfölja den här säsongen med Kalmarsund och få chansen att spela ett slutspel, säger Zetterling till Innebandymagazinet. 

IF Ariel-produkten har bildat femma med Filip Stjernberg, Oliver Samuelsson, Max Johansson och Gustav Wadell och på sju matcher har han gjort ett mål och fyra assist och femman får mer och mer förtroende.

- Jag har kommit in i SSL bra nu, Kalmarsund är ett gutt gäng. Jag kommer in i det mer och mer! Vi har även fått bra stäm i vår femma så det är bara att fortsätta ösa på nu!

 

Mitt i all tragedi med Coronan så känns det ändå som att du är lite av en vinnare i denna pandemi eftersom du får spela innebandy i ett topplag i SSL jämfört med Craftstaden som låg på nedflyttningsplats i Herr1an?

- Jo, men det kan man väl säga på så sätt. Det är ju såklart en jäkla skillnad på att spela för överlevnad i Herr1an och att spela slutspel i högstaligan.

På grund av just pandemin så är helgens landslagsläger inställt och istället har alla SSL-klubbar ett nästan två veckor långt uppehåll. Något som Kalmarsund utnyttjar till att ladda upp batterierna igen.  

- Vi har en vecka egenträning nu för att ladda om efter en sur derby-torsk senast. Nästa vecka drar vi igång träning som vanligt innan Helsingborg kommer till KIFAB Arena på lördag.


TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: