Foto: Per Wiklund
Landslaget

Herrlandslagets nya stab är på plats

ANNONS

Förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman har fått sin stab på plats.

I förra veckan skrev vi om att Faluns sportchef Rickard Hedlund tackade nej till drömjobbet som assisterande förbundskapten till de nyligen utsedda förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman. Nu står det dock klart hur staben runt förbundskaptenerna kommer att se ut när landslaget samlas för första gången för ett läger den 4-7 februari i Västerås. 

Ny team manager blir Mika Packalén som bland annat vunnit SM-guld med Balrog och blivit utsedd till årets tränare 2002 och 2004. Han har även varit scout och damlandslaget:

– Mika kommer att få en viktig och bred roll att ansvara för. Organisation, administration och representation är några av de funktioner som ligger på hans bord. Dessutom ville vi ha in ett extra par innebandyögon på den här positionen, som dessutom ska vara en viktig del av vinnarkulturen som återbyggs, säger Nordén i ett pressmeddelande.

Ny målvaktstränare blir Klas Skoglund som utbildat några av världens bästa målvakter så som Pascal Meier, Eero Kosonen och Viktor Katengren i Växjö: 

– Klas har länge arbetat som målvaktstränare och kommer att lägga stort fokus på att konkretisera målvakternas uppgift i symbios med spelet. Att få målvaktens rörelsemönster, deras positionsriktning, i symbios med spelidén är en av Klas främsta styrkor. Han förstår vikten av målvaktens periodisering och har tydliga idéer för hur utvalda målvakter kan formtoppas inför mästerskap.

Ny fysioterapeut blir Anna Schönbeck som även hon har ett förflutet i Växjö:

– Jag har sett henne göra underverk med spelare, både i skadeförebyggande syfte och gällande rehabilitering. Hon vet vad som krävs på elitnivå. Hon har en professionell energi som smittar av sig på många och kommer att bidra med kunskap och klokhet. Anna har varit en viktig pusselbit i Växjös process, men är även i dag en viktig del i ishockeyklubben Växjö Lakers arbete. 

Idrottspsykologen Sofie Andersson och materialförvaltarna Jörgen Karlsson och Roger Söderlund kommer att fortsätta med sina tidigare roller.Ytterligare roller kommer framöver att tillsättas kring herrlandslagets ledarstab. Det handlar om scoutverksamheten, läktarcoacher, statistik och analytiker.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Den här artikeln handlar om: