#ibsilly-nytt

Supervärvningen är i hamn

ANNONS

Bara timmar efter Innebandymagazinet avslöjande blev supervärvningen bekräftad.

Igår kunde Innebandymagazinet avslöja en supervärvning i Herr2an. Tidigare SSL-spelaren, U19-landslagsspelaren och Schweizerproffset Albin Thurén lämnar Mölndals IBF för spel i Herr2an med IBK Göteborg.

- Så långt skulle jag inte riktigt ta det. Vi har en pågående diskussion med flera spelare, där Albin är en utav dem. Vad Albin sen landar i och bestämmer sig för är hans beslut. Vi får vänta och se, sa Göteborgs tränare Elias Johannesson igår när vi pratade med honom.

Men nu är det bekräftat på föreningens hemsida att värvningen är i hamn.

- Intrycket av laget har bara varit positivt hittills! Jag känner flertalet spelare sen innan så det har varit kära återseenden. Valet föll på Göteborg främst av vetskapen om vilka trevliga killar det finns i laget samt av geografiska skäl, säger Thurén till lagets hemsida.

Den 23-åriga Pixboprodukten drog till Schweiz 2017 efter 3 säsonger i Pixbos SSL-lag. Det blev bara en säsong nere i alplandet och året efter var han tillbaka i Pixbo igen. Då blev det totalt 8 poäng på 31 matcher. Fjolårssäsongen tillbringade Thurén i Herr1an med Mölndals IBF där det blev 18 mål och 7 assist på 16 matcher. Till hösten är det tänkt att han ska leda Göteborg både på planen men även utanför som mentor för de yngre killarna.

- Jag tror inte att jag aktivt kommer tänka på den rollen speciellt mycket. Det kommer av sig självt när man spelar i ett lag att hjälpa och stötta sina lagkamrater. Jag delar mer än gärna med mig av vad jag kan och hjälper gärna de yngre med vad det än kan vara.

Per Larsson från sportgruppen om värvningen:

- Viktigt nyförvärv inte bara för A-laget utan för hela herrsidan, vi siktar ju på att ta oss uppåt i seriesystemet. Detta är också delvis en signal till våra juniorer som dels får bra förebilder men som förhoppningsvis också ger oss möjligheten att behålla våra unga talanger och kan slussa in dem i seniorspel. Vi känner att Albin är i helt rätt ålder, dessutom med lite IBK GBG bakgrund. Väldigt bra meritlista med spel på allra högsta nivån. Grym kille som kommer tillföra mycket för oss på plan och utanför med sina kvaliteter.