Produktguiden

Rekordmannen: "Mitt eviga favoritblad"

ANNONS

Veckans hetaste sticka: Vi tar en titt på klubban bakom det tangerade SSL-rekordet.

Felix Lanver hade en sanslös dag på jobbet igår när han öste in 8 mål mot Helsingborg i Linköpings vinstmatch med 10-5 i Superligan. En historisk bedrift som bara skett två gånger tidigare i högsta serien av Alexander Galante Carlström 2013 och Dan Lundqvist 2001. Det tangerade  målrekordet är något som Lanver är väldigt stolt över.

- Det känns väldigt roligt eftersom jag är stolt över själva prestationen och att det blir ett fint minne för framtiden, säger Lanver till Innebandymagazinet.

Men vem är det egentligen som har störst del i rekordet, du eller din superheta sticka?

- Haha, eftersom jag lirat med Fat Pipe ORC blad sedan tidig juniorålder och bara bytt ut skaftet när lättare versioner släppts så är det nog samarbetet mellan mig och min klubba som är den största faktorn.

Behöver du byta linda till en tjockare nu med tanke på hur het stickan är?

- Haha, lindan får vara kvar, den nya Fat Pipe Wetter the Better Grip  är redan lite tjockare än tidigare lindor.

Frågan som hela innebandy-Sverige ställer sig dagen efter rekordet är såklart om Lanver har pimpat sin Fat Pipe Raw Concept 29 Purple eller om han kör helt original.

- Jag har bytt bladet till mitt eviga favoritblad Fat Pipe ORC Metallic Black. Lindan har jag bytt till en Fat Pipe Wetter the Better Grip.

Den nyblivna rekordhållaren berättar lite mer ingående om varför han valt just Raw Concept till sin favoritsticka.

- Jag väljer Fat Pipe Raw Concept eftersom att det är den lättaste klubban och det är viktigt för mig att den är just lätt, då går det snabbast att skjuta och dribbla. Jag spelar med flex 29 istället för flex 27 eftersom det ger mig mer vibration i skaftet vid bollbehandling som gör det lättare att känna var bollen är i bladet och det är viktigt för tekniken. Jag spelar med Fat Pipe ORC-blad främst eftersom det är det bladet jag känner bäst men också för att det är ett lätt blad som passar bra att hooka på det sätt som passar mig bäst.

Du blev ju som sagt historisk igår när du tangerade rekordet med flest gjorda mål i en match i Superligan. Hur tänker du nu kommer du ramma in klubban och hänga upp den på väggen eller kommer du köra vidare med den och hoppas på ett mål mer i nästa match?

- Jag spelar vidare med den och hoppas att den fortsätter hjälpa mig och laget.

Fat Pipe Raw Concept 29 PurpleFat Pipe Raw Concept 29 Purple

Fat Pipe ORC Metallic BlackFat Pipe ORC Metallic Black


FAKTA

Veckans hetaste sticka: Felix Lanvers val

  • Klubba: Fat Pipe Raw Concept 29 Purple
  • Blad: Fat Pipe ORC
  • Bladmaterial: Metallic Black
  • Grepplinda: Fat Pipe Wetter the Better Grip
  • Flex: 29 millimeter
Den här artikeln handlar om: