Allsvenskan (Dam)

Tredje krysset för RIG Umeå i allsvenskan

18 vinster på 22 matcher förra säsongen, nu står RIG fortfarande utan seger 2024/25.

RIG Umeås damer har haft en tung inledning på nya säsongen. I våras slutade man tvåa i tabellen i allsvenskan norra med 54 poäng. Nu har man spelat sex matcher och inte tagit en enda vinst. Inte heller när man mötte nykomlingen Hammarby under lördagen skulle det bli segerjubel.

Det såg lovande ut när RIG hade ledningen med 3-2 inför slutperioden. Men två mål inom loppet av en dryg minut gjorde att Hammarby plötsligt hade vänt och gick mot tre poäng. Knappa två minuter från slutsignalen kunde Zaga Lövdahl agera poängräddare för RIG med sitt 4-4-mål, ett resultat som skulle stå sig.

Detta var RIG Umeås tredje oavgjorda match den här säsongen. Tidigare har man även kryssat mot Umeå Västra och Åkersberga, samt förlorat mot Nacka, Sundsvall och Dalen. För Hammarby var detta fjärde poängen för säsongen.

Rönnby Västerås Ungdom-Landvetter 8-6

Matchrapporter: Oavgjort för Hammarby hemma mot RIG Umeå Nacka Wallenstam avgjorde i tredje perioden mot RIG Umeå Storvretas fina svit håller i sig efter 5-3 mot Hammarby Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå