Foto: Hans Widell
SSL (Herr)

Tre landslagsspelare på skadelistan i helgens match

ANNONS

Kalmarsund besegrade Nykvarn med 4-3 men en bitter eftersmak att tre landslagsspelare fick kasta in handuj´ken.

FBC Kalmarsund fick klara sig utan tre av sina nyckelspelare, som nyligen tagits ut till landslaget inför VM, när de mötte Nykvarn i helgen. Kim Nilsson, Kevin Haglund och Linus Malmström, alla tre var med senast och vann VM-guld och är högaktuella inför det stundande världsmästerskapet på hemmaplan i Malmö, är nu osäkra kort efter skador som riskerar att påverka deras medverkan i både Euro Floorball Tour och VM.

Tränaren David Gillek berättar om hur skadorna påverkade laget under matchen:
– Det är klart att det ställde till det för oss när tre landslagsmän inte kunde vara med fullt ut. Malmström kunde spela i powerplay och det var viktigt. Men vi bestämde oss för att skita i det och kriga för varandra, säger Gillek till Barometern

Haglund klev av redan på uppvärmingen, Malmström spelade bara power play och Kim Nilsson spelade en period innan han fick kliva av med lindat lår. Nilsson missade senaste EFT-turneringen för ett par månader sedan på grund av sin lårskada och Gillek tror att han även kommer missa det kommande.   

– Kim kände av sin skada och kunde inte spela vidare efter första. Han lär nog inte kunna åka med landslaget nästa vecka, tyvärr. "Hagge" fick en känning i baksida lår mot Växjö och är inte återställd och "Malmen" har ont i en fot. Det är tråkigt för dem när det närmar sig VM. Vi får se hur det är för dem i veckan.

Nästa torsdag åker den svenska truppen till Åbo för att spela EFT där Sverige möter Schweiz på fredagen,Tjeckien dagen efter och avlsutar med rivalmötet mot Finland. Det återstår att se vilka av Kalmarsundsspelarna som hinner tillfriskna annars så finns det åtta reserver som väntar på att få en plats.  


TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

Matchrapporter: Tung förlust för Nykvarns IF mot Kalmarsund Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: