JAS-bloggen

Blyg matchvinnare fixade tre poäng: "Laginsatsen gör att vi vinner"

Även om en del av JAS-matcherna spelas under veckorna numera, så är det fortsatt högtryck under helgen. I killarnas C-grupp så spelades dock bara en match under lördagen.

Där skulle Skoghall stå som bortalag, ett Skoghall som hade inlett med sex poäng på tre matcher. - Vi är JAS-lag som inte spelat med varandra innan så det tar ett tag innan man hittar spelet lagkemin men sista matcherna har det känns bättre, säger Arvid Kaiding.

I den fjärde matchen skulle man möta ÖSK/Lillån, som bland annat gick starkt under försäsongen, men som förlorade redan i sin premiär. Tillfälligheter eller överpresterade man under försäsongen? - Svårt att säga, tyckte dem spelade bra och matchen var helt klart jämn.

I den första perioden så var det tillslut hemmalaget ÖSK/Lillån som gick till pausvila med 2-1 på tavlan där man bland annat förvaltade en straff. - En period där vi försöker läsa av deras och hitta vårt spel men dem hade övertaget i period ett.

Även om Skoghall kvitterade tidigt i andra, så kunde hemmalaget göra både 3-2 och 4-2. -  Örebro satte sina chanser och vi blev straffade för det.

Tidigt i tredje kunde man på nytt reducera när Kaiding själv gjorde sitt första i matchen. Tillslut skulle han stå för fyra poäng då han själv satte avgörande 4-5 med bara minuten kvar drygt. - Vi får momentum och vår kedja fungerade bra men det är en laginsats som gör att vi vinner.

Utifrån har en del tyckt att C-gruppen känns relativt svag, vad är din tanke kring gruppens kvalité? - Det finns en del lag som sticker ut väldigt i positivt i vår grupp som kan gå långt tex Hagfors och svårt att jämföra sig med andra grupper.