Foto: Alamy
Nyhet

Tränaren får lämna 2 dagar innan seriepremiären

ANNONS

Allsvenska Jönköping har beslutat att gå skilda vägar med sin huvudtränare för damlaget.

Med bara två dagar kvar till den allsvenska premiärmatchen mot Växjö väljer Jönköping att avsluta huvudtränare Jani Pyykönens uppdrag med omedelbar verkan. Följande skriver klubben i ett pressmeddelande.

Sportgruppen för Jönköpings IK:s damlag meddelar idag att man, i samråd med Jönköpings IK:s styrelse och Jani Pyykönen, nått en överenskommelse kring att avsluta Jani Pyykönens uppdrag som huvudtränare i JIK dam med omedelbar verkan.

Klubben anger meningsskiljaktigheter kring hur den sportsliga verksamheten ska bedrivas som anledning till det avslutade uppdraget.

”Vi uppskattar Janis öppna och varma person, men har inte kunnat nå en gemensam överenskommelse kring den sportsliga verksamheten i damlaget. För att säkerställa föreningens utveckling och framgång på lång sikt, har vi därför beslutat att avsluta samarbetet, säger Lena Olaison, ordförande i Jönköpings IK”.

Klubben kommer omedelbart att påbörja processen med att hitta en ersättare för Jani och är fast beslutna om att säkerställa en smidig övergång för laget.

Jani Pyykönen säger följande i ett SMS till Innebandymagazinet om det inträffade:

– Det är absolut inget man på förhand vill men det jag kan säga nu är att jag är väldigt lättad och tillfreds att vi hittade en lösning att vi kunde gå skilda vägar.


Uppsnack SSL dam: "Thoren vet att de kommer vinna - det vet Pixbo också"

"Det är en mental fråga" - Kent Göransson inför damernas SSL 2024/25.

Matchrapporter: Rommedahl och Zälle heta när Jönköping besegrade Katrineholm Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping

Den här artikeln handlar om: