Samuel och Gustaf Hallin.
Foto: Privat
Landet runt

Mångårig innebandypodd går i graven – flera SSL-stjärnor har gästat

ANNONS

"Duo SSL" har gjort sitt sista avsnitt: "Mest schysst att sätta punkt här"

För sex år sedan startade bröderna Samuel och Gustaf Hallin innebandypodden Duo SSL, en podd som skulle visa sig bli en av de mest långlivade i kategorin innebandy.

Podcasten kom till genom deras stora intresse för innebandy där de framförallt följde SSL.

– Vi kände dock att det fanns ett utrymme för oss att göra något mer, och kanske bidra med något som låg nära oss. Vid den tidpunkten pluggade vi båda journalistik, och även mediaproduktion, så det föll sig rätt naturligt att starta en podd, säger Samuel Hallin till Innebandymagazinet.

Vid den tidpunkten lyssnade Gustaf mycket på podcasten Innebandysurr och tyckte det behövdes mer media runt innebandyn. Det första avsnittet spelades då in 2018, något som var "fruktansvärt roligt" enligt Samuel. 

Sedan dess har man snittat mellan 200-250 lyssnare per avsnitt, och totalt har det blivit 35 000 lyssningar sen starten. Man hade också ett längre uppehåll mellan maj 2020 och augusti 2021. 

Avsnittens innehåll brukar variera mellan att duon går igenom de senaste händelserna i SSL, i kombination med gästavsnitt där innebandyprofiler deltar.

Samuel och Gustaf Hallin.

Det klart mest lyssnade avsnittet kom när storstjärnan Alexander Galante Carlström gästade, avsnittet med Sandra Hawerman är ett annat som drog bra med lyssningar.

Exempel på andra stjärnor som gästat de senaste åren är Sofia Joelsson, Otto Weidman, Martin Östholm, Maja Viström, Gustav Fritzell, David Gillek, Ida Sundberg, Emil Kalentun och Jonathan Nilsson.

Hon är trevligaste gästen: “En otroligt skön person”

Det är just avsnittet med Galante Carlström som är det mest minnesvärda enligt bröderna Hallin.

– Men även avsnitt som Andreas Harnesk och Thomas Andersson är värda att lyfta fram. Det är alltid väldigt roligt att prata med personer där man lär sig mycket, och med dessa får man höra ett annat perspektiv än spelarnas, vilket vi tyckte var väldigt intressant, säger Samuel.

När duon sedan får utse den trevligaste gästen så faller valet på Åkersbergas frispråkiga målvakt Maja Grusell.

– Det är nästan omöjligt att säga någon enskild, men någon som var otroligt härlig var Maja Grusell, otroligt skön person.

Därför läggs podcasten ner: "Mest schysst att sätta punkt här"

Nu är Duo SSL:s resa däremot över. Den senaste avsnittet heter just "Det sista avsnittet" och Hallin berättar varför man väljer att lägga ner podcasten.

– Vi känner båda att vi inte kommer kunna lägga samma tid på podden som behövs. Jag (Samuel) ska bli pappa i vinter och Gustaf kommer ägna sig åt styrelsearbete i IBF Backadalen. Det innebär dessvärre att podden inte kommer få den tid som den förtjänar. Vi har också känt på sistone att motivationen inte varit lika hög som tidigare åren av podden, och då känner vi också att det är mest schysst att sätta punkt här, berättar Samuel.

Kvar i innebandyn podcastdjungel finns bland annat Innebandymagazinets Fredrikssons Innebandypodd, och Samuel Hallin rekommenderar här fler podcaster att lyssna på:

– Albin Skur och kompani gör det väldigt bra med deras Protest mot Domslut. Proffsigt och snyggt. En annan podd som är rolig att lyssna på är Dalenpodden, som görs av grymma paret Sundström. Lite extra nördigt i och med Dalenfokuset, men det är en podd vi varmt kan rekommendera för alla SSL-anhängare.

Tre plattformar där du kan lyssna på Duo SSL:

Acast

Spotify

Apple Podcast


TV: Här avgör Alex Neumann NAFL-finalen

Svensken blev stor hjälte när han sköt hem titeln i amerikanska innebandyligan.

Den här artikeln handlar om: