NAFL 2024
Foto: Joel Olofsson
North American Floorball League

Dubbla mästarna Florida Vikings portas från NAFL

ANNONS

Vunnit nordamerikanska ligan två år i rad - får inte delta i år: "Inte vårt val"

Tredje säsongsstarten av North American Floorball League (NAFL) är mindre än en vecka bort. På lördag spelas de första matcherna när sex klubbar ska göra upp om titeln bäst i Nordamerika.

Men det blir utan Florida Vikings, laget som har tagit guldet de båda föregående åren. I fjol var man extra hajpade efter att ha värvat fyra svenska stjärnor - Kevin Haglund, Linus Malmström, Albin Hedstål och Niklas Ramirez.

Missade mötet: “Svårigheter i sista minuten”

Den officiella förklaringen till att Vikings inte får delta i årets upplaga är att man inte har “uppfyllt sina krav under lågsäsong”, som NAFL skriver i ett utlåtande.

Enligt Florida Vikings är beslutet kopplat till att man inte kunde delta på ett möte som ligan kallade till i höstas.

“På grund av svårigheter i sista minuten kunde vi inte delta i ligans höstmöte och därför fattades beslutet att göra oss obehöriga av kommissionären/ligans ägare. Så det var ur våra händer och tyvärr inte vårt val. Vi kan bara spekulera i varför. Vi önskar lagen lycka till inför den kommande säsongen”, skriver klubben på sin hemsida.

Ändå är Florida Vikings fortsatt kanske den mest spännande nordamerikanska innebandyklubben med ett stort fokus på att utveckla ungdomar. Exempelvis arrangerar man sommarlägret “Peaches Vikings Camp” i Orlando för tredje året i följd, och årets upplaga utlovas bli större än någonsin. Andra upplagan av ungdomscupen Florida Vikings Cup är också på gång. Lägg därtill att man har deltagit i Storvretacupen med ett juniorlag där man tog sig till kvartsfinal. Spelarna Liam Williamsson, Luke Williamsson och coachen Daniel Williamsson deltog i 3v3-VM.

De sex lagen som deltar i årets NAFL är: 
Fort Worth Jaguars
Aviators Floorball of Ohio
Minnesota Growlers
Fresno Force
Texas 39ers
Seattle Sockeyes

Mer inför NAFL 2024 kan du läsa på Innebandymagazinet under närmaste veckan. Premiäromgången spelas lördag 13 juli.


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Den här artikeln handlar om: