Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Fredrik Lindholm blir Storvreta trogen: "Jätteglad att få chansen"

ANNONS

Storvretas Fredrik Lindholm får förlängt med klubben. Han gör därmed sin 28:e (!) säsong i moderklubben.

Ända sedan barnsben, har Storvretas Fredrik Lindholm varit klubben trogen och det tar inte slut ännu. Det stod tidigare klart att Lindholm skrivit ett nytt två-årskontrakt med Uppsalaklubben. Vilket innebär att han kommer göra sin 28:e och 29:e säsong i innebandykarriären i Storvreta. Han berättar hur det känns att skriva ett nytt kontrakt med moderklubben. 

– Jag är glad att få chansen att spela två år till. De är ju svenska mästare och jag är jätteglad över att få chansen att få visa vad jag kan, säger Lindholm till Innebandymagazinet och fortsätter med vad som lockar med Storvreta. 

– Det är en fantastisk förening som är i topp i världen och är bäst i Sverige nu också. Sen är man uppvuxen där och det blev lite av ett bananskal att det blev Storvreta. Sen finns det andra fördelar med att vara i klubben. Så det är egentligen bara att köra på och det kan inte bli bättre. 

I sin karriär har Lindholm fått representera SSL-laget i nio säsonger, där han i dagsläget stått för 62 poäng (39+23) på 259 SSL-matcher och 22 poäng (14+8) på 89 slutspelsmatcher. Han har varit med och vunnit fem SM-guld och två Champions Cup-guld. Lindholm berättar hur tiden i SSL-laget har varit. 

– Superbra såklart. Om man kollar på vad vi har vunnit så har det varit jättebra. I lärdom har man tagit stora kliv och större ansvar i både klubben och föreningen. Så det har varit super. 

Storvreta har blivit historiska i innebandysverige, där de gick om Falun i antalet guld på herrsidan, där de nu vunnit åtta guld på herrsidan. De besegrade Pixbo i finalen med 8-5, där Lindholm också fick göra 4-2 målet genom halvvolley i andra perioden. Lindholm å sin sida har nu vunnit SM-guld fem gånger. Han berättar hur det kändes att få lyfta bucklan för femte gången. 

– Det är en obeskrivlig känsla. Det är svårt att sätta ord på det, men det är lite bättre efter varje gång såklart. Man glömmer nästan bort det, men sen är det också svårt att inse att man har vunnit när man väl står där. 

Du sa att det känns lite bättre efter varje gång. Kan du utveckla? 

– Det är svårt att sätta ord på det. Men man har haft tur att få vara med och lyfta den där bucklan flera gånger nu och det är bara en känsla att man har andats ut lite mer. Man vet ju aldrig om man kommer att få göra det igen. Så det är bara skönt. Sen är det också att man får lite mer förtroende i finalerna ju längre tid man har spelat, speciellt i mitt fall. Som har fått spela mycket och fått göra mål och så. Så då blir det en helt annan känsla. 

Lindholm går nu in mot sin tionde säsong i klubben och gör sig redo för SSL-säsongen 2024/25. Han berättar vad han har för förväntningar inför säsongen. 

– Ja, vi ska ju vinna allt. Det var en liten missräkning att vi inte vann Champions Cup eller Svenska Cupen. Så att vi ska väll gå för trippeln. Det är väll förväntningarna. 

Vad behöver ni göra för att gå för trippeln? 

– Bra fråga. Vi ska väll fortsätta på den inslagna vägen. Vi hade ju några matcher där vi dippade lite för mycket kan jag tycka. Så vi ska väll bara bli lite jämnare i vår nivå. Vi har en hög låg nivå, men det ska bli en högre lägsta nivå. 

Hur ska det gå till anser du? 

– Ja vi får väll sätta lite mer krav på varandra. Höja kravbilden lite ytterligare. Våran fystränare och tränare har en hög kravbild på oss. Så det är väll upp till oss spelare att höja oss ännu mer. Speciellt när det väl gäller. 


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: