Foto: Bosse Grängsjö
#ibsilly

Succényförvärvet om varför hon lämnade Mora

ANNONS

Därför lämnade Elin Höglund Mora och så går hennes tankar inför framtiden.

I förra veckan kom beskedet att fyra spelare lämnar SSL-laget Mora. En av de fyra var succényförvärvet Elin Höglund som blev nominerad till årets rookie. 22-åringen blev poängdrottning i Mora och öste in 15 mål och 11 assist och gjorde braksuccé i sitt nya lag. Men trots succén under debutsäsongen så valde Höglund att lämna Mora och för Upsala Nya Tidning berättar hon om beslutet. 

– Det var väldigt lärorikt. Jag tycker att jag utvecklades mycket under säsongen med att vara mer spelbar och bättre i försvarsspelet. Och jag hade väldigt roligt med spelarna i laget. Men hemlängtan var för stor och jag har tappat lite motivation tyvärr, säger Höglund till tidningen. 

Elin Höglund har flyttat hem till Östhammar som ligger lite mer än sex mil nordost om Uppsala. Två lag som nu jagar poängdrottningen är Storvreta från Uppsala och Alunda, som är en central ort i Östhammars kommun cirka tre mil från Östhammar. 

– Jag har haft kontakt med båda men i och med att jag bor i Östhammar och vill bo kvar här är Alunda det bästa alternativet för mig och jag har trivts väldigt bra i laget, så om det blir innebandy nästa säsong blir det med Alunda.

Redan som 12-åring debuterade Höglund med Alundas A-lag i damtvåan där hon gjorde två mål i sin enda match hon spelade. Samtidigt som Höglund debuterade med Alunda började laget sin resa uppåt i seriesystemet där man gick från tvåan till allsvenskan på fem år. Väl i allsvenskan så blev Höglund snabbt lagets poängdrottning som gjorde mest poäng säsong efter säsong. Efter 38 gjorda poäng och en fjärdeplats i östra seriens poängliga blev sedan Höglund värvad av Mora.      

Alunda kommer den kommande säsongen spela i den norra allsvenskan men det är osäkert i dagsläget om det blir med Höglund på planen eller inte. Poängmaskinen har inte bestämt sig än om hon ska spela innebandy eller inte. Just nu har hon börjat spela fotboll igen där hon också är en poängmaskin av rang. Fyra mål blev det i comebacken där i helgen. 

– Jag har inte tagit ett beslut än utan har valt att avvakta lite med mina tankar om innebandyn och så får jag se hur jag känner om några veckor, om gnistan för innebandyn kommit tillbaka.

Innebandymagazinets damexperts tankar om Höglund:

– Jag blev väldigt imponerad av Höglunds debutsäsong och trodde nog inte att hon skulle ösa in så mycket poäng hos en nykomling och ett bottengäng i SSL. Att göra 38 poäng i allsvenskan och sedan följa upp det med 26 poäng i SSL är väldigt starkt och inte många som mäktar med, framför allt inte i ett bottenlag. Att bli poängdrottning som nyförvärv när man kommer från en lägre serie är otroligt ovanligt.

Jag hoppas såklart att Höglund fortsätter spela innebandy för med henne i laget kommer Alunda gå från ett svagt mittenlag till ett lag som är med och krigar om topplaceringarna. Men när fotbollssäsongen är över och mörkret lägger sig över landet skulle jag bli väldigt förvånad om inte Höglund gör ett hattrick i Alundas seriepremiär mot Åkersberga i slutet på september. Norra allsvenskan skulle definitivt bli roligare att följa om Höglund väljer att fortsätta spela.  


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

    

 

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: