Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Klubbchefen om Holmgrenryktet

ANNONS

Urban Karlsson kommenterar ryktet om att Dalen försöker värva Linus Holmgren från Falun.

I förra veckan skrev Innebandymagazinets sillybloggare, Mr. Silly om att han fått uppgifter på att IBK Dalen försöker värva världs- och svenska mästaren Linus Holmgren från Dalen. 26-åringen spelade tre säsonger med Dalen innan han gick till Falun inför säsongen 21/22. Så en återkomst till SSL-nykomlingarna hade inte varit någon större överraskning om det inte vore för att Holmgren har ett år kvar på sitt kontrakt.  

Västerbotten Kuriren har pratat med klubbchef Urban Karlsson om ryktet och klubbchefen erkänner att det vore en drömvärvning för Dalen.

– Sedan han flyttade ifrån oss har vi varit på honom om att komma tillbaka. Det är ingen tvekan om att det vore en supervärvning för oss. Det är en superkille och en superspelare som skulle passa perfekt in vårt spel. Han är klippt och skuren för att spela i Dalen. Det är inget konstigt i det att vi gärna skulle vilja ha honom i Dalen. Sen sitter han på ett kontrakt i Falun och det är mycket såna saker. Det skulle vara en bonus, säger Karlsson till tidningen.

Under sina tre säsonger i Umeåklubben så spelade Holmgren 88 matcher varpå han gjorde 82 poäng fördelat på 35 mål och 47 assist. Holmgren spelade även sex slutspelsmatcher en säsong som han gjorde ett mål och tre assist på. När klubbchefen får frågan av tidningen om han pratat med Holmgren och Falun svarar han så här:

–  Jag ringer honom ett par gånger per år och jag säger alltid att "vill du hem så står vi med öppna armar". Men det är inte mer än så, han har inte sagt att han ska flytta hem, men det hade varit klockrent för oss. Jag har inte pratat någonting med Falun, men jag har alltid sagt till Linus att vill han flytta hem så vill vi ha honom i Dalen.

Mr. Silly hade tidigare i våras även hört ett annat rykte om Holmgren och det var att han skulle lämna Falun efter nästa säsong för ett äventyr i Schweiz. Han skrev då följande i sin blogg. 

– Jag stannar kvar i Falun och hos Moa men byter till Jakobsson. Jag nämnde i förra inlägget att hon troligtvis lämnar Falun. Enligt mina källor är det klart att hon flyttar hem till Västervik och att spel i moderklubben kan bli aktuellt om klubban inte åker upp på hyllan. Jag läste något om att hennes pojkvän Emil Nilsen ryktades tillbaka till Jönköping. Men enligt mina Falunkällor kommer han att stanna kvar även kommande säsong då han har ett år kvar på kontraktet. Efter det säger sedan mina källor att han och bästa kompisen Linus Holmgren kommer att flytta till Schweiz för ett proffsäventyr. 


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

 

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: