Foto: Andreas Joakimson och mullsjoais.se
#ibsilly

Stjärnvärvningen hann aldrig debutera – nu är framtiden oviss

ANNONS

Joel Wadsten hann aldrig debutera för Mullsjö innan han långtidsskadade sig – nu lämnar han.

Mullsjö presenterade inför förra säsongen en riktig prestigevärvning från lokalkonkurrenten och stora rivalen Jönköping – man värvade in en av lagets stora stjärnor i form av Joel Wadsten.

Forwarden hade gjort sex säsonger hos smålänningarna där han varit en bärande spelare och kallades där också för en av seriens mest underskattade spelare.

Sista säsongen (2022/23) i Jönköping blev dock spolierad av skador, han drog korsbandet redan i premiären – det var andra gången i karriären som 30-åringen åkt på samma skada.

Långtidsskadan hindrade inte Mullsjö från att skriva kontrakt med Wadsten, men sedan kom nästa smäll: Korsbandet gick av ytterligare en gång.

Därför lämnade Joel Wadsten Mullsjö

Efter säsongen, för fem veckor sedan, kom sedan beskedet att det inte blir någon fortsättning i Mullsjö för Wadsten trots att ett år återstår av kontraktet.

Wadsten lämnar nu Mullsjö innan han ens hunnit debutera.

– Det var ett ömsesidigt beslut. Jag kom till Mullsjö som nyopererad förra året, jag var inte riktigt klar med rehaben. Jag fick det inte riktigt att funka och så gick korsbandet av igen, jag kom aldrig till spel, säger Joel Wadsten till Innebandymagazinet.

I våras tog han beslutet om att göra en ny operation (den tredje i karriären) som genomfördes i början av april. Efter den väntar runt tio månaders rehabiliteringen vilket innebär att han även lär missa nästa säsong och resterande kontraktstid med Mullsjö.

– Jag vill ge Mullsjö möjligheten att bygga ett lag till nästa säsong och framåt också, utan att det ska finnas någon osäkerhet kring vart jag är någonstans. Då kände båda parterna att det är bättre att dra ett streck, berättar han.

– De har sagt att jag är varmt välkommen tillbaka på sikt om mitt knä funkar och jag väljer att köra en full elitsatsning, om jag vill på SSL-spåret igen.

Framtiden: “Passar på den frågan just nu”

Wadsten har alltså gått igenom långtidskador tidigare vilket gör att han vet vad som krävs för att komma tillbaka. Samtidigt var timingen på skadan som kom i SSL-premiären 2022/2023 – senaste gången han spelade innebandy –  inte den bästa.

– Det jobbiga var att jag kände att jag var på topp, jag kände mig i form. Det var ett slag där, man kände att det här kunde gått långt och det kunde bli en bra säsong.

Tiden utanför innebandyn i samband med senaste skadan beskriver Wadsten som en berg-och-dalbana.

– Jag har fru och barn nu, vi har byggt hus. Vid sidan om all skit på innebandysidan av livet så har det varit väldigt mycket positivt privat. Det har hjälpt mig att kunna lägga tankarna på ett ställe som ger positiv energi. Jag har fått bort fokuset från att jag inte kan spela innebandy och behöver rehaba.

Tror du att du kommer spela mer elitinnebandy?

– Jag passar på den frågan just nu, jag har sagt det till alla som jag har pratat med kring innebandyn. Jag har inte stängt några dörrar men de står inte vidöppna heller. Det är inga solklara besked som jag har kunnat ge någon.

– Skulle det inte bli (spel i) SSL och eller på högsta nivån så finns det lite klubbar runt omkring som spelar på någon lägre nivå, för att kunna fortsätta göra det man älskar och det är ju att spela innebandy.

Beslutet är helt enkelt inte taget ännu.

– Det beror helt på hur knäet kommer kännas efter de här nio, tio månaderna jag har innan man kan se mig som frisk i knäet. Det är ju i slutet på nästa säsong så det är inget att stressa över, beslutsmässigt. Jag får gå på den känsla och situation som jag är i nästa år vid den här tidpunkten.

Några konkreta diskussioner med klubbar har inte funnits senaste tiden.

– Jag har mest pratat med gamla polare som jag spelat med tidigare och kollat läget lite. Det är absolut inget seriöst på bordet någonstans i och med att själv inte vet var jag står med knäet, avslutar Wadsten.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: