Foto: Per Wiklund
Distrikts-SM

Förslaget: Utnyttja rätten till dubbla lag i distrikts-SM för Stockholm

ANNONS

Inför årsmötet med Stockholms Innebandyförbund har Järfälla Bele anmält en motion.

I ishockeyturneringen TV-pucken deltar Sveriges största distrikt med två lag, Stockholm Södra och Stockholm Norra, varje år. 

Detta är en möjlighet som två innebandydistrikt har för distriktslags-SM sedan ett par år tillbaka. Ännu har inte Småland-Blekinge och Stockholm nyttjat denna regel tack vare att de har flest licenserade spelare.

Inför årsmötet med Stockholms Innebandyförbund har Järfälla Bele anmält en motion:

"Vi föreslår att Stockholms Innebandyförbund börjar utnyttja sin rätt till att skicka två lag per klass till distrikts-SM för att ge spelare samma förutsättningar som ges till spelare från andra distrikt”

I dagsläget väljer Stockholms Innebandyförbund att inte nyttja denna rätt vilket ger distriktets talanger en sämre chans till att få samma utveckling och upplevelse som ges till spelare i andra, mindre distrikt. Detta är särskilt tydligt på tjejsidan där Stockholm dominerar i antalet licenser och guldmedaljer på distrikts SM, där man vunnit guld sju av de senaste åtta åren (silver 21/22).

Motionen förslår att förbundet börjar utnyttja sin rätt till att skicka två lag per klass till distrikts-SM."

Stockholms Innebandyförbunds styrelse säger nej

Styrelsen för Stockholms Innebandyförbund föreslår på årsmötet att avslå motionen med motiveringen:

Stockholms innebandyförbunds målsättning och policy avseende distriktslagen är att ge deltagande lag bästa möjliga förutsättningar att lyckas sportsligt. Med en dubblering av antal lag finns det en stor risk att den höga standard som distriktslagen idag besitter, både sportsligt och organisatoriskt, förminskas.

En annan aspekt är de ekonomiska samt personella belastningar en dubblering av antal lag skulle innebära, både för förbundet samt de uttagna spelarna.

Vidare kommer det på Svensk Innebandys Förbundsmöte 16/6 eventuellt fastställas ett inriktningsbeslut om en större organisationsutredning av all svenska innebandy.

Vid ett bifall för den motionen är det troligt att Distriktslags-SM står inför en större förändringsprocess inom ett par år. Stockholm följer processen noga och utesluter inte eventuella förändringar i framtiden.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Den här artikeln handlar om: