Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan (Dam)

Partille ska göra allt de kan för att spela SSL-kval

ANNONS

FBC Partilles damlag gör sig redo för nya Allsvenskan Allsvenskan Södra.

FBC Partille slutade fyra i Allsvenskan Södra förra säsongen och säkrade ett nytt kontrakt i Allsvenskan. Nu rustar laget upp inför nya Allsvenskan Södra, som slås ihop med Allsvenskan Västra. Innebandymagazinet har pratat med huvudtränaren Jonas Eliasson, som berättar vad han tycker om klubbens silly season. 

– Jag tror att klubbens silly season är den bästa någonsin. Den är iallafall uppe i topp måste jag säga. Vi är väldigt nöjda med vår silly season än så länge, säger Eliasson till Innebandymagazinet och fortsätter med varför deras silly season varit så bra. 

– Vi har varit ganska tydliga med att det vi vill ha in skulle ha SSL-rutin och som kan höja oss på den nivån. Eller unga lovande spelare som verkligen vill satsa på sin innebandy och som är talanger. Så det har ju gått bra. 

Klubben har i dagsläget gjort fem nyförvärv till truppen. Bland annat rutinerade SSL-centern Louise Hedkvist, som senast tillhörde Warberg IC i SSL och som även har tillhört Pixbo. Eliasson beskriver nyförvärvet och känslan att få in henne till truppen. 

– Jag har erfarenhet av Louise ifrån Pixbo när jag var där. Det är en bra tjej som har en vinnarskalle. Nu har hon visserligen varit skadad i ett år med korsbandsskada, så vi får ge henne lite tid för att komma in i det. Men det är en spelare som vi är nöjda med. Det är en duktig innebandyspelare. 

En annan spelare som också Eliasson känner ifrån sin Pixbotid är Anna Dömstedt. Efter fem raka SM-silver med klubben fick hon inte förlängt kontrakt. Så istället blev det en återförening med sin tidigare tränare i allsvenskan och en av allsvenskans bästa värvningar så här långt. 

– Jag har ju varit tränare för Anna förut då i Pixbo. Tyvärr var hon då skadad och jag fick inte chansen att coacha henne på match. Men trots det gjorde hon ett stort avtryck på mig. Hon är en lagspelare ut i fingerspetsarna. Att Anna väljer oss före alla klubbar som hört av sig känns väldigt bra. Jag är otroligt glad att Anna kommer till oss i PIBS. I Anna får vi en smart spelare som ofta går rakt mot mål och är duktig på att hitta farliga ytor. Hon sätter ofta sina lägen också.   

Eliasson går vidare med vad han tycker om de andra nyförvärven som klubben fått in till truppen. 

– Tar man till exempel Selma (Albertsson), som har kört lite med oss, så är hon en spelare på SSL-nivå. Hon är väldigt duktig och kommer att vara väldigt viktig för oss och det såg man i slutet av serien och även nu under träningarna hur viktig hon är. Hon är duktig. Sen har vi fått in en liten doldis från Kungälv (Division 1) i Emma Cederklev, som också körde lite med oss förra säsongen. Hon har jättefina handleder, har en rightfattning och som kan bli väldigt bra. Sen har vi också fått in Ellen Hedberg, som är en supertalang. Hon är sjukt målfarlig, snabb och ung, hon är född 07, så man får ge henne lite tid. Men jag tror inte att hon är här för att “se och lära”, utan hon kommer nog att ta en stor plats direkt. Det är de som är officiella just nu. 

Är det några fler som är på väg in till truppen? 

– Vi jobbar på några fler men laget vi har nu känns lovande. Vi stänger aldrig dörren för riktigt bra innebandyspelare.

Claudia Thorngren är i dagsläget den enda officiella som har skrivit ett nytt kontrakt med Partille. Men Eliasson berättar att de har förnyat kontraktet med fler spelare, som de inte har gått ut med. Men han kommenterar kontraktsförlängningen med Thorngren och lite om kontraktsförlängningarna som gjorts. 

– I fallet Claudia, så är hon en slitvarg. Hon smäller på och är sjukt orädd. Hon ger alltid 110% på träningar och är en grym person på det sättet. Sen hoppas jag att det ska blomma ut lite. Hon gör en hel del mål på träningarna, men hon har inte riktigt fått det att lossna på matcher. Så det tror jag kommer att bli riktigt kul om även Claudia får det att lossna på match. De andra förlängningarna borde komma ut “pö on pö” nu, då jag skickade in till vår person som har som uppdrag att lägga ut på nätet och jag gav även kommentarer i förrgår och jag tror att det har och göra med att även dem ska svara på intervjuer. Men jag skulle bli förvånad om det inte hade annonserats ut nu. Sen har vi några som försvinner, men det är inte 100% klart utåt hur det blir där. Så där avvaktar vi lite med. Sen har vi även spelare som kommer tillbaka från skador, som kommer att bli intressanta att följa. Vi har haft en jäkla korsbandsskräck i laget de senaste två åren. Det är nog det som gjort att vi inte riktigt nått dit vi vill. Men vi har ett ungt och spännande trupp som är lovande och en del rutinerat. Så vi hoppas att vi får ihop det på ett bra sätt. 

Även huvudtränaren Eliasson blir kvar i truppen. Tidigare i mars stod det klart att han får fortsatt förtroende i klubben. Han berättar hur det känns att få fortsatt förtroende. 

– Jag har trivts jättebra i Partille. Jag tycker att framförallt i laget har vi skapat en stämning som vi vill ha. Innan jag kom så var det fantastiskt lagsammanhållning. Det är många som har slutat genom åren, för att de inte vill satsa lika mycket mer på innebandyn och då tycker jag det är viktigt att det finns en sammanhållning i laget och det är något som jag har jobbat väldigt hårt med. Med att alla är lika värda, att alla ska lika mycket plats. Jag hoppas att jag är uppskattad för det och att det är därför de vill att jag ska fortsätta i klubben. Dessutom att jag är en krävande tränare och förväntar att alla levererar och gör sitt bästa hela tiden. Men jag trivs väldigt bra i Partille och jag tycker att de har en bra sportchef som jag har bra samarbete med och har bollplank med min kollega och funkar väldigt bra ihop. Jag trivs väldigt bra i den miljön som Partille erbjuder. 

Nu är Partille under försäsongen och tränar inför kommande Allsvenskan Södra. Eliasson får frågan vad de gör för att förbereda truppen inför säsongen. 

– Vi spelade ganska länge, bland annat i DM. Vi hade två veckor där vi var ifrån varandra och då tjejerna körde fem egna pass i veckan. Så det var inte att ligga på latsidan direkt. Nu har de två veckor där de bara kör två pass i veckan, så att de ges tillfälle att vila både fysiskt och psykiskt. Sen kommer vi att körda stenhårt från måndagen näst nästa vecka fyra-fem pass i veckan fram till seriepremiären. 

Allsvenskan Södra blir en blandning av Allsvenskan Södra och Västra. Dessutom blir det tolv lag i serien, istället för två serier med åtta lag. Eliasson berättar om vad han tycker om det serieupplägget. 

– Överlag tycker jag att det är väldigt positivt. Det har varit det här med att möta andra lag från andra serien, så kändes det som lite mer tur. Vissa lag var lättare att möta än andra. Vissa lag var tuffare i början och vissa var lättare att möta i slutet. Så det har känts lite konstigt. På så sätt tycker jag att det känns som det optimala. Det måste vara så. Med att man får möta varandra två gånger och det kommer att vara en tuff och rolig serie. 

Eliasson får även frågan vilka han tror kommer bli favoriten i serien. Han svarar såhär. 

– Jag tror att det kommer att vara sjukt ovist. Jag tror att alla lag kommer kunna slå alla i serien. Men det är svårt att svara på. Det kommer att vara små marginaler och vi ska göra det vi kan för att komma till kval iallafall. 


FBC Partille

Nyförvärv:

Selma Albertsson, back (Pixbo IBK)

Louise Hedkvist, center (Warberg)

Emma Cederklev, forward (Kungälv)

Ellen Hedberg, forward (Stenungsund)

Anna Dömstedt, forward (Pixbo)

Förluster:

Tyra Glimfjord, back (Lerum)

Ida Öjteg, forward (Lerum)


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Partille D1 avgjorde tät match mot Fristad i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: