Foto: Per Wiklund
Landet runt

Åtta ska bli nio på SIBF:s förbundsmöte i juni

ANNONS

Minst en ny person kommer väljas in på årsmötet om några veckor.

När ledamoten Andreas Carlsson i Svenska Innebandyförbundets styrelse fick en ministerpost i Sveriges regering uppstod en vakans. Styrelsen valde att inte göra något fyllnadsval.

– Styrelsen gjorde bedömningen när Andreas Carlsson hoppade av mitt i sin period att de klarade sig med en person färre i styrelsen till nästa förbundsmöte i juni, säger valberedningens ordförande Boel Carlsson till Innebandymagazinet.

SIBF:s förbundsstyrelse består normalt av åtta ledamöter och en ordförande. Inför årsmötet i juni är styrelsen en person kort. De som står för omval i förbundsstyrelsen är Carin Sjöberg, Mats Romell, Pontus Berger och Malin Andersson.

– I juridiska nämnden är det Erika Palmeby och Greger Sandell som står för omval. Samtliga ställer upp för omval. I licensnämnden är det Lars-Gunnar Nilsson som står för omval och han avböjer omval. Där har vi dessutom en vakans då ordföranden Lars Egenäs avled under året.

"Jobbar fortlöpande för att ha en ‘namnbank’ med kandidater"

Boel Carlsson som leder SIBF:s valberednings arbete har varit en del av valberedningen sedan 2017 och förklarar att arbetet sker löpande under hela året med att hitta lämpliga kandidater och göra intervjuer med dem.

– Vi jobbar fortlöpande för att ha en "namnbank" med kandidater för framtiden. Vi är med på många arenor där det finns människor med innebandyintresse för att prata med så många som möjligt och snappa upp förslag på lämpliga kandidater. Vi är med på ordförandeträffar för distrikten, stora turnering som SM, VM när det är möjligt, distriktslags-SM, junior-SM. Vi är också med på de flesta förbundsstyrelsemötena och lyssnar.

Vilka är de stora utmaningarna?

– Att få distrikt och SSL-föreningar att tipsa oss om bra kandidater ute i landet. Sedan intensifieras vårt arbete från februari när vi vet vilka som ställer upp för omval och när vi får in förslag från distrikt och föreningar som vi kan jobba med.

Svenska Innebandyförbundets styrelse 2023/24:

Ordförande: Märit Bergendahl

Ledamöter: Martin Klabere, Malin Andersson, Lena Larsson, Helén Wiklund Wårell, Carin Sjöberg, Mats Romell, Pontus Berger, Tony Holmer


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Den här artikeln handlar om: