SSL DAM
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Linnéa Wallgren: "Det känns som att det räcker för min del"

ANNONS

Linnéa Wallgren om att avsluta karriären efter 360 matcher och 14 år i SSL.

Efter att ha representerat Karlstad och Endre och spelat i SSL i 14 raka säsonger lägger Linnéa Wallgren klubban på hyllan. Hon gör det efter att ha varit med och spelat kvar Karlstad i SSL. Wallgren själv menar att det tar för mycket tid och att det nu alltså räcker för hennes del. 

– Det tar lite för mycket tid när man jobbar 100 procent också. Hade jag kunnat leva på innebandyn så hade det kanske sett annorlunda ut, då hade man kanske kört några år till. Men det blir mycket annat som blir lidande. Jag har spelat ganska många år nu och känner att jag inte kommer att utvecklas och bli så mycket bättre. Det känns som att det räcker för min del, säger Linnéa Wallgren till Innebandymagazinet.  

Beslutet att sluta känns också lättare att ta efter att hon precis har spelat kvar Karlstad i högsta serien. Samtidigt uppmanar hon klubben att satsa på damlaget framåt.  

– Ja självklart, absolut. Det var också att jag fick lite sug tillbaka samt att det gick lite kämpigt. Sen har det väl gjort det hela säsongen men det var väldigt skönt att en 23 årig resa i högsta inte tog slut. Det är något jag hoppas klubben tar tag i och vill ha kvar damerna i högsta och att de gör en satsning på den sidan och tar sig lite längre. Jag tycker inte att man ska bara nöja sig med att bara hålla sig kvar varje år, jag tycker att man ska satsa på slutspel och då krävs det ganska mycket, säger Wallgren. 

“Just då kände jag att jag orkar inte mer”

Redan inför förra säsongen meddelade Wallgren att hon skulle ta en paus från innebandyn. Den pausen blev kortvarig och redan under förra hösten var hon tillbaka i Karlstad. Att hon tog en paus berodde på att det tog för mycket tid och att hon sedan kom tillbaka var för att hon hittade suget igen. 

– Jag kände att jag inte hade någon press på mig, jag spelade bara för att jag tyckte att det var kul. Det tar så mycket energi och jag kände att mycket annat i vardagen blev lidande av all tid det tar upp. Jag kände att jag behövde lite tid att bara få landa och känna efter vad jag vill och just då kände jag att jag orkar inte mer. Sen började det med att jag var med lite på träningar och tyckte det funkade ganska bra. Sen pratade jag med Karlstad och de ville att jag skulle komma tillbaka. Jag kände då att jag kunde göra det och jag kände att det funkade rätt bra just då med jobb, att jag kunde lägga ner den tiden. Sen är det klart att under en säsong så är det mycket bortaresor och allt det här runt omkring tar mycket tid. 

– Man har inte bara fokus på träningarna utan man planerar sina dagar och veckor utefter match och träning. Så det tar för mycket tid av det man har vid sidan av, jag känner att det blir lite för mycket. Efter alla år så är det ändå en stor del av sin tid och sitt liv som man lägger på innebandyn utöver jobb och allt annat så det blir inte så mycket kvar till allt annat man vill göra. Nu känner jag att det får vara bra även om jag fortfarande tycker att det är skitkul att spela match och träna innebandy så är det just det runtom som jag tycker tar för mycket tid, säger Wallgren. 

Men att det skulle bli någon liknande återkomst nästa säsong har Wallgren svårt att se. 

– Nej det skulle jag inte säga, då skulle det väldigt mycket till i så fall. Jag känner mig mer klar nu än vad jag gjorde senast när jag började igen, säger Wallgren. 

“Jag ångrar ingenting jag gjort och hade inte velat göra något annorlunda”

Nu när karriären är över och Wallgren får blicka tillbaka på den så är det några saker hon är extra stolt över. 

– Jag gick upp ganska tidigt och har ändå haft orken att fortsätta alla år med alla sommarfyser. Sen kanske inte jag har varit en storstjärna men har ändå tyckt att det gett mig så pass mycket att jag ändå hållit på i 14 säsonger. Också att jag vågade ta mig utanför Värmland och spela i Endre i några år, det gav mig väldigt mycket. Jag har fått kompisar för livet genom innebandyn och det har varit en familj vid sidan av det man har annars, säger Wallgren. 

Samtidigt säger hon också att det inte finns något hon ångrar eller hade velat gjort annorlunda under sin karriär. 

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag tycker att jag i en väldigt bra tid gick till Endre och fick en bra utveckling där och flyttade så långt hemifrån och klarade mig på egen hand. Det är en väldigt familjär förening som jag är väldigt glad över att ha spelat för, det är en fantastisk klubb. Om andra skulle få samma chans så tycker jag att de ska ta den. Sen är det såklart alltid kul att komma tillbaka och avsluta där man börjat. Det finns så mycket att ta med sig och man har inte riktigt smält det heller, allt har gått så fort nu efter. Jag har inte riktigt hunnit tänka tillbaka men jag ångrar ingenting jag gjort och hade inte velat göra något annorlunda, säger Wallgren. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: