Notification

UNIHOC släpper nytt blad - EVOLITE

"EVOLITE är en utveckling av UNILITE och vi har stora förhoppningar på vårt nya blad."

De senaste säsongerna har UNILITE-bladet från UNIHOC varit en framgångssaga för varumärket, med stadigt ökande försäljningssiffror. Fler och fler spelare har testat på detta moderna skottblad, som med sin starka konstruktion och mycket låga vikt tilltalar en stor del av spelarna på marknaden. Den låga vikten beror till stor del på att bladen har en konstruktion som inte kräver mycket gods, samt att bladets storlek är något mindre än de övriga bladen från UNIHOC.

 Vissa spelartyper har dock tyckt att bladet är något för litet, och kanske inte alltid heller är starkt nog för de spelare som kräver mycket vridstyvhet och kraft från sina blad. För att kunna tillmötesgå dessa spelare så har UNIHOC nu tagit fram nästa blad i sin line-up, ett blad som fått namnet EVOLITE. Detta är ett blad om har fått en rad egenskaper som täpper till de luckor som UNILITE kanske saknar, som ökad vridstyvhet i både häl och topp, större mått för både längd och höjd, samt en jämnare övergång från spelytan till ramen, vilket gör att man får en bättre bollkontroll. Bladet har trots dessa förändringar en mycket låg vikt, i PP-material så ligger vikten på endast 69 gram.

”EVOLITE är en utveckling av UNILITE och vi har stora förhoppningar på vårt nya blad. Många spelare som inte riktigt vågat byta till UNILITE på grund av dess mindre storlek och tunnare konstruktion kommer nu att hitta ett perfekt alternativ som erbjuder både mer vridstyvhet och en större spelyta. Jag skulle säga att dessa bladen kompletterar varandra perfekt i vårt sortiment, och det ska bli spännande att se hur EVOLITE tas emot”, säger Johan Jihde, Brand Manager på UNIHOC.

För att gör marknaden medveten om det nya bladet har UNIHOC denna gång använt en annorlunda strategi när man introducerat bladet på marknaden. Man har under ett par månaders tid promotat den nya modellen på sina sociala medier, långt innan bladet släpps på marknaden, och man har under tiden även låtit sina egna sponsrade spelare använda bladet i spel för att visa upp det och skapa ett intresse för bladet på marknaden. Spelare som Alexander Galante Carlström, Manuel Maurer och Moa Andersson är några av de välkända profiler som använt sig av EVOLITE i SM-slutspelet.

EVOLITE släpps på fredag 3:e maj och finns tillgängligt hos alla välsorterade innebandybutiker. Bladet släpps i fem olika färger och i tre olika plastmaterial.