Kent Fondelius.
JAS-bloggen

Nykvarn vill avsluta stark säsong på topp: "Går för guldet och önskar de andra lycka till"

ANNONS

Förra säsongen så fick vi se Innebandyfesten utan ett Nykvarn på HJ-sidan, som annars varit starka i ett par tidigare årskullar. Då föll man mot Bergs IK i playoff tillslut.

Ett Nykvarn med en fin 05-kull, där sista chansen för laget har växt en revanschlusta. - Extremt mycket har det funnits, just att det är sista jas säsongen tror jag samt att vi var inte alls nöjda med förra årets prestation i playoff, säger Viktor Hägg till bloggen.

Inför säsongen så anslöt flera namn från Trosa Edanö, en av konkurrenterna senaste åren som också haft en vass 05-kull, som nu valde spel i Nykvarn vilket gjort en stor skillnad. - Det har märkts verkligen. Både på och utanför plan och alla har kommit in i laget jättebra vilket är kul.

Med nyförvärv som Benjamin Lindskog, Oscar Snell och Anton Strand bland annat så var årets målsättningar såklart höga. - Festen var ett måste, det har vi siktat in oss på från början av säsongen och sen såklart gå för guldet.

Gruppen vann man tillslut före Västerås, Bergs och Linköping där man bara förlorade en match och slutade på 49 poäng. - Det var mestadels bara att städa av. Det var några matcher där vi inte alls kom upp i nivå och tappade något poäng eller matcherna blir onödigt jämna. Men utöver det en mycket bra och fin genomförd serievinst.

Man stod över playoff 1 och i runda två så skulle man stöta på Bergs som hade slagit ut Linköping innan. Där var det dock inget snack om saken utan tillslut vann man med klara 10-3. - Brukar oftast bli väldigt intensiva och känslomässiga matcher mot bergs men de höll sig i en period sedan visade vi att vi är det bättre laget.

Vad har ni jobbat med efter avancemanget blev klart?

  • Vi har inte riktigt jobbat något specifikt utan fortsätter att träna på och ha väldigt kul vilket är en stor framgång i vårt lag.

Nykvarn kommer in sin grupp möta Gävle, Lillån och Fagerhult där man nog i fleras ögon får bära ett visst favoritskap. -Tror vi inte har mött något av lagen tidigare så ska bli kul att få nytt motstånd men vi hoppas såklart på gruppsegern och ska ge allt för att försöka ta den.

Vilket lag ser du som favoriter till guldet?

- Pixbo ses såklart som en favorit samt att Thorengruppen ser starka ut. Men som sagt vi kommer gå för guldet och önskar de andra lagen lycka till!

Den här artikeln handlar om: