Foto: Tomas Brandt Wangel och Magnus C Lydahl
SSL-kval

Hyllar kvalmotståndet: "Måste vara vaksamma"

ANNONS

Tommy Larsson, tränare i Dalen: "Det kommer inte att fungera på den här nivån"

Umeåklubben IBK Dalen leder matchserien mot Strängnäs IBK med 1-0 i matcher i herrarnas kvalfinal till SSL. Matchserien fortsätter idag med att Dalen spelar match två borta i Eskilstuna, där Strängnäs förbereder sig. 

Tommy Larsson, en av två tränare i Dalen tillsammans med Linn Lundström, beskriver sina tankar inför match två mot Strängnäs. 

– Först och främst ska det bli roligt. Det är det här vi har längtat efter under hela säsongen och jobbat för. Vi är jätteglada att vi är där vi är. Sen är det också spännande. Det är nu det ska avgöras och det finns ett mått av nervositet av hur det kommer att gå imorgon (läs: idag). Så det är en blandning av förväntan och spänning skulle jag säga, säger Tommy Larsson till Innebandymagazinet. 

Match ett var jämnt resultatmässigt när det stod 3-3 inför sista perioden, där Dalen lyckades rycka och vinna match ett med 6-3. Tommy förklarar vad orsaken var till att de kunde ta kommandot i matchens sista period. 

– Lite justeringar i lite formationer. Det var bra att få in Andreas Carlbom som alltid tillför framåt. Sen tycker jag att Strängnäs gör det bra och är ett disciplinerat lag och svåra att nöta ner. De är duktiga på att vända spelet och höll sig till sin matchplan bra. Det är inte bara att gå in och spela “boom bada boom” och sen är det klart, utan man får jobba för det. Det klart det var lite nerver liksom. Det kom igång allt eftersom matchen gick och det var liksom att nöta ner. 

– Jag tycker att vi förtjänar segern och det var en jämn match och i innebandy kan det tippa åt vilket håll som helst och i slutändan tycker jag att vi till slut lyckades gnugga ner dem. Men det var inte bara utan jag tycker att de (Strängnäs) gjorde det bra och att vi själva gjorde en okej match. Så jag tycker att vi har några nivåer till även om det blir speciellt när man spelar kval. Det är annat i seriespelet då man kan spela lite mer avslappnat och det är en del av sporten att vara bra när det gäller och vi hoppas att vi kan nå vårt personbästa imorgon (idag). 

"Kommer inte att fungera på den här nivån"

Då Dalen slutade etta i sin serie och Strängnäs slutade fyra i sin, fick Dalen hemmaplansfördel, där de tog första segern inför nästan 1350 åskådare. Tommy beskriver känslan över att få vinna första matchen på hemmaplan. 

– Skönt såklart. Även om det är en matchserie med fem matcher, men att göra det hemma är en liten arbetsro på så sätt, det ska man inte sticka under stolen med. 

Tommy berättar vidare vad de kommer att ta med sig från match ett till match två. 

– Strängnäs spelade på det sätt som vi förväntade oss. Det var inga nyheter eller konstigheter. Vi behöver höja tempot i spelet, försöka bli bättre med bolltempo, skapa rörlighet i spelet och utmana dem i deras försvarsspel. Det är saker vi behöver jobba aktivt med för att ha så god chans som möjligt att ta matchen. Men vi förväntar oss en jämn match. Strängnäs borta (i Eskilstuna) kommer säkert vara mycket publik och bra tryck, det kommer bli jätteroligt. Jag tycker verkligen i den första matchen att de är väldigt organiserade och väldisciplinerat lag som har bra storlek, är starka och bra på att vända spelet. Så vi måste vara vaksamma och göra en bra match om vi ska knipa den. 

Matchen börjar 19:00 och spelas i Volvo CE Arena i Eskilstuna (33,9 kilometer från Strängnäs). Tommy berättar vad de behöver göra för att bibehålla fördelen och vinna match två borta. 

– Det är att inte bli passiva i anfallsspelet och spela på utsidan. Utan vi måste ta oss fram på insidan och attackera kassen utifrån. Det klassiska att vinna de andra bollarna också. Att ställa sig och spela crosspassningar mot ett uppställt försvar är bara att glömma, då det inte kommer att fungera på den här nivån, för att då blir man sönderkontrad. Utan vi måste spela smartare och samtidigt vara modigt på ett sätt. Inte bli bekväma och spela utsida. Då blir det en lång och knackig kväll i Eskilstuna. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: