#ibsilly
Artikelfoto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Sofia Joelsson ser ut att sluta efter nästa säsong

ANNONS

Sofia Joelsson ser slutet på karriären efter äventyret i Schweiz.

Thorengruppens Sofia Joelsson har varit en av superligans absolut farligaste poänggörare sedan debuten i högstaligan kom 2015/16. Bara två spelare – Emelie Wibron och Ellen Rasmussen – har gjort fler poäng än Joelssons 425 under den tidsperioden.

27-åringen kommer nu lämna superligan efter årets säsong, detta för spel i schweiziska Piranha Chur.

– Jag har spelat i SSL ganska länge och det kändes som att det var dags för något nytt i livet. Kanske inte innebandymässigt, jag kommer aldrig spela i något bättre lag. Mer äventyret, det kändes som att jag och sambon behövde ett litet äventyr, säger Joelsson till Ölandsbladet.

Kan avsluta karriären efter nästa säsong

Forwarden, som har spenderat hela sin SSL-karriär i IKSU och Thorengruppen, säger i samma intervju att hon ser ett slut för spelarkarriären. Hon får frågan om det kan bli en aktuellt med flytt till Kalmarsund, en klubb som länge varit ute efter Joelssons tjänster med tanke på den lokala koppling som finns, men så ser det inte ut att bli.

Joelssons plan är istället att avsluta karriären efter det stundande året i Schweiz.

– Om jag kommer fortsätta kommer det att bli i Thorengruppen. Men så som det ser ut just nu kommer nästa säsong vara sista säsongen, säger hon.

Sofia Joelsson är en av de mest meriterade spelarna som finns inom världsinnebandyn, utöver hennes fina poängskörd så har det också blivit sex SM-guld och tre VM-guld. 


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: