Highlights: Kalmarsund-Växjö 6-5 SD.
SM-slutspel

Klart: De möts i damernas SM-semifinaler

ANNONS

Thorengruppens “perfect season” får nu benämnas “perfect regular season”.

Damslutspelets kvartsfinaler är färdigspelade, det blev inte fler än tre matcher i någon av de fyra serierna. Sedan tidigare hade Pixbo (3-0 i matcher mot Lund) och Täby (3-0 mot Endre) säkrat sina avancemang och ikväll gjorde Thorengruppen (3-0 mot Kalmarsund) och Västerås Rönnby (3-0 mot Falun) detsamma.

Men det satt faktiskt långt inne ikväll för guldfavoriten Thorengruppen. Umeålaget var rejält illa ute med underläge 3-5 i slutet av matchen. Delvis på grund av att en viss Dominika Buczek, idag utnämnd till årets rookie i SSL, var stekhet med två mål och en assist. Men dubbla mål av Emelie Wibron i slutminuterna ordnade fram en förlängning och där kunde Sofia Joelsson skjuta Thorengruppen till semifinal.

– Kalmarsund gör det väldigt-väldigt bra. En riktigt stor eloge till deras målvakt Thea (Ekholt), hon var fruktansvärt bra idag. Hon räddar dem väldigt många gånger. Det var väl det som jag skulle säga gjorde att det var så pass jämnt, hon var grym i målet, säger Sofia Joelsson i Expressens sändning efter matchen.

Foto: Tomas Brandt Wangel

Det har pratats om Thorengruppens “perfect season” då man tog full pott i poäng i serien. Men idag blev det alltså inte vinst under ordinarie speltid, vilket enligt officiell definition betyder att det stannade vid en “perfect regular season”.

Wikipedia: “A perfect season is a sports season, including any requisite playoff portion, in which a team remains and finishes undefeated and untied. The feat is extremely rare at the professional level of any team sport, but has occurred more commonly at the collegiate and scholastic levels in the United States. A perfect regular season (known by other names outside the United States) is a season excluding any playoffs, where a team remains undefeated and untied; it is less rare than a complete perfect season but still exceptional.”

Thorengruppens semifinalmotståndare blir därmed tabellfyran Täby, medan Pixbo kommer att möta Rönnby.

– Det känns ändå bra. Det är var en riktigt bra genomkörare, vi fick frågor ställda till oss om försvar, anfall och lite så. Det känns ändå skönt att det blev som det blev, säger Joelsson.

Semifinalserierna beräknas starta 11-12 april.


TV: Heta scener när Sundsvall slår ut Visby i SSL-kvalet

Det blev en ny Sundsvallseger mot Visby, nu väntar kvalfinal mot Warberg.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: