Foto: Bosse Grängsjö
SSL-tipset (DAM)

Tippar: Så slutar omgång 25 i SSL Dam

ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson siar om hur kommande omgång i SSL dam kommer att sluta.

Malmö-Pixbo

Malmö måste ta minst en poäng här annars så är drömmen om en slutspelsplats över. En nästintill omöjlig uppgift för skåningarna som bara tagit en poäng totalt på tjugo möten mot Pixbo, och det var i början på Malmös SSL-karriär när de hade ett av sina bästa lag på pappret någonsin. Lite roligt att vi hade exakt samma förutsättningar förra året. Då krigade Malmö med Lund och Kalmarsund om sista slutspelsplatsen också. Precis då som nu låg Malmö under strecket och behövde ta fler poäng än sina kombatanter. Malmö mötte Pixbo också och då tippade jag att det skulle bli väldigt jämnt just för att Pixbo inte hade något att spela för och Malmö var tvungen att ta poäng. Det slutade med att Pixbo vann med 12-6, så den fällan går jag inte i en gång till. Pixbo kommer vinna komfortabelt.

Resultat: 3-9

Lockerud-Warberg 

Lockerud har redan åkt ur och Warberg måste ta tre poäng för att säkra kontraktet. Så en given trepoängare till hallänningarna tänker nog de flesta. Men jag tror inte att det kommer bli så givet som många tror. För första matchen på säsongen har inte Lockerud kniven mot strupen utan de kan bara njuta av de sista matcherna i SSL på ett tag. Den anspänningen som släpper brukar oftast leda till ökad prestation. Nu är det istället Warberg som har fått ärva kniven och det är inte lätt att ta tre givna poäng när man bara har precis allt att förlora här. Men jag tror ändå att de kommer att klara av det till slut. För som bekant räcker det att göra tre mål för att vinna mot Lockerud och lyckas Warberg inte med det har man inget i SSL att göra. 

Resultat: 2-4

Rönnby-Lund

Rönnby har inget att spela för utan de kommer att sluta trea i tabellen oavsett utgång här. Lund har istället allt att spela för och tar man tre poäng här så säkrar man en slutspelsplats och titeln Skånes bästa lag. Trots att Rönnby fått tillbaka Kajsa Johansson, som blir bättre för varje match som går och Mira Wickman börjar likna mer och mer än 100 procentig Wickman så tror jag att Lund kommer att vinna denna. Skåningarna har tagit stora steg denna säsong och jag tror faktiskt att de har tillräckligt med vinnarskalle för att skrälla när de som bäst behöver det. Frågan är om man gör det under ordinarie tid eller inte?

Resultat:  3-4 sd

Kalmarsund-Mora 

Kan det bli mer allvar än så här? Kalmarsund krigar om de sista slutspelsplatserna och Mora krigar om sin överlevnad. Dessutom så när de möttes senast så gick bataljen till sudden där Kalmarsund till slut drog det längsta strået. Här kommer det inte handla om att något lag är mer motiverat än något annat för båda lagen vill vinna till vilket pris som helst. Utan istället tror jag att det som kommer bli avgörande här är vilket lag som klarar av att leverera under press bäst. Där har Kalmarsund mera rutinerade spelare som gjort det förut så därför är Kalmarsund favoriter i mina ögon. Sedan var Kalmarsund inte i  någon bättre form senast de båda möttes och det är man nu. Mora har också blivit bättre sedan senast men inte tillräckligt för att stoppa en slutspelshungrande rusande tåg från Småland. Det blir ingen överkörning men Kalmarsund kommer att vinna betryggande. 

Resultat: 6-2

Åkersberga-Falun 

Stockholmarna sitter i ungefär samma sits som Malmö. Det måste bli tre poäng här för man kommer inte ta några poäng mot Pixbo i sista omgången. Precis som för Malmö så möter Åkersberga ett lag som aldrig vunnit över. 11 gånger har Åkersberga möt Falun i allsvenskan och SSL men aldrig tagit en trepoängare. Hade båda lagen haft ordinarie uppställning hade inte Åkersberga haft en suck, men Falun har haft problem att få ihop en slagkraftig trupp på slutet och man har framförallt saknat superstjärnan Moa Gustafsson. Så kommer Falun med ett fortsatt stukat lag så finns hoppet för Åkersberga. Oturligt för stockholmarna så har Falun fått vittring på fjärdeplats och de ligger bara en poäng bakom Täby. Så Falun vill verkligen vinna denna match och kör de runt hårt på två femmor istället för att fylla ut med spelare så kommer de vinna. 

Resultat: 3-5

Endre-Thorengruppen 

Thorengruppen är bara två matcher ifrån att bli historiska som det första laget någonsin att vinna 26 raka matcher i SSL. Men oturligt för Umeålaget så möter de ett lag som faktiskt lyckats besegra Thorengruppen i en match. Gotlänningarna blev det tredje laget att besegra Thorengruppen i SSL men man gjorde det under umeålagets värsta formsvacka någonsin. På fyra omgångar förlorade Thorengruppen nämligen tre matcher där Endre blev det tredje laget efter Täby och Warberg. Det skall dock sägas att under denna period var Veera Kauppi skadad och Endre vann i sudden. Ett Thorengruppen med Veera Kauppi och ett Endre utan Ellen Bäckstedt kan bara sluta på ett sätt och det är i närheten av en tvåsiffrig vinst för svenska mästarna. 

Resultat: 3-8

Karlstad-Täby

Karlstad behöver ta tre poäng för att säkra kontraktet och Täby behöver ta tre poäng för att behålla fjärdeplatsen och den viktiga fördelen med en extra hemmamatch i slutspelet. Frågan är om Täbys beslut att gå skilda vägar med sin tränare i början på veckan är en jackpott eller en mardröm för Karlstad. Får Täby tillbaka Moa Delshammar och Amanda Mellberg tack vare bytet så var det det värsta som kunde hända för Karlstad. Men får Täby inte tillbaka duon utan att de lägger på ett tränarbyte mitt i allt kaos också så tror jag definitivt att Karlstad vinner. Under normala omständigheter hade stockholmarna vunnit med tvåsiffrigt men med allt strul med skador och sjukdomar samt sex raka förluster så har Karlstad väldigt stora chanser att vinna denna. Jag tror inte att Täby får tillbaka Delshammar och Mellberg till den här matchen och då tror jag att Karlstad kommer att ta minst en poäng och kanske till och med alla tre.

Resultat: 5-4 sd


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om: